Vujošević dobija ogromno pojačanje!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 20.11.2017.
18:18
Izvor: Sportske.net

Selektor Bosne i Hercegovine Duško Vujošević imaće na raspolaganju i jednog naturalizovanog igrača.

Epa/Stefan Jerrevang/TT
Epa/Stefan Jerrevang/TT

Povezane vesti

Kako prenosi italijanski "Sportando" košarkaški savez BiH doneo je odluku da selektoru seniorske selekcije Vujoševiću na raspolaganje stavi i jednog američkog košarkaša, koji će dobiti pasoš pa tako i pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

Poznato je da svaka reprezentacija ima pravo da u svojim redovima ima jednog naturalizovanog košarkaša po takmičenju, a Bosanci su se izgleda dogovorili sa čovekom koji bi mogao da im pomogne i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

U pitanju je plejmejker Darušafake Skoti Vilbekin.

Ovaj američki košarkaš je minulog leta bio povezivan sa nacionalnim timom Rumunije, kako je ta država bila među domaćinima grupne faze Eurobasketa, pa se očekivalo da Rumuni žele neku veću rolu na samo takmičenju.

Vilbekin ipak nije zaigrao za njihov nacionalni tim, a sada je navodno postigao dogovor sa BiH, mada još uvek nije razjašnjeno da li će igrati kvalifikacije za Mundobasket.

Vilbekin blista ove sezone u dresu Darušafake, u Evrokupu prosečno beleži 19 poena uz 5,1 asistencija po utakmici, nema sumnje da bi bio od velikog značaja za igru Bosanaca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke