Vučević "vuče" Orlando ka nezamislivom scenariju! Može i bez "Obrve", videli smo i zakucavanje sezone!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 15.02.2019.
08:16
Izvor: Sportske.net

Pelikansi slavili protiv favorita, Orlando odavno nije bio u boljoj poziciji zahvaljujući Nikoli Vučeviću. A sada, Ol-Star vikend!

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Entoni Dejvis se povredio, ali kao da nikoga nije bilo briga.

Pelikansi su igrali odlično, Džulijus Rendl je ubacio 33 poena, imao 11 skokova, pogodio tri ključna šuta u finišu, pa je Rasel Vestbruk i pored 11. uzastopnog tripl-dabla ostao praznih ruku.

Meč je završio sa 44 poena, 14 skokova, 11 asistencija, ali promašio je priliku u finišu da trojkom Oklahomu vrati u meč. Entoni Dejvis se inače povredio u drugoj četvrtini, do tada je ubacio 14 poena, Pelikansi su vodili sa +3 na poluvremenu.

Napustio je dvoranu pre kraja meča, još nije poznato hoće li propustiti Ol-Star utakmicu. Jasno je i da je dalje razočaran neodlaskom u Lejkerse, a sada medijima kruži priča da je Nju Orleans odbio trampu jer su Lejkersi u javnost izlazili sa detaljima pregovora.

Iznenađenje u Atlanti, iako ni domaćin nije baš zainteresovan da pobeđuje, Niksi su slavili tek 11. put ove sezone, i prestigli Sanse, sada više nisu najgori tim lige. DeAndre Džordan je ubacio 10 poena, imao 13 skokova, Denis Smit Džunior dodao 19, Houksi su bili prosto rečeno užasni.

Imali su oko 36% šuta, u drugom poluvremenu dali 40 poena.

Orlando je nastavio da pobeđuje, spustili su Kembu Vokera na 10 poena, na drugoj strani, Vučević 17, uz 11 skokova i 4 asistencije, igrao je 25 minuta, nije bilo ni potrebe, jer je u prvom poluvremenu, rezultat bio 71:36 za Medžik. Ovo je njihova najbolja serija u poslednje tri godine, dobili su pet mečeva u nizu i sada za osmim mesto kasne samo jednu i po pobedu. Ovo je inače šesta najubedljivija pobeda u istoriji kluba, a prvi put im se desilo da dva meča u nizu dobiju sa preko 30 poena. Utakmicu je obeležilo zakucavanje Terensa Rosa koji je bio i najefikasniji sa 21 poenom i možda napravio jedan od poteza sezone.

Nju Orleans - Oklahoma 131:122
Atlanta - Njujork 91:106
Orlando - Šarlot 127:89

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke