Vučević u "modi", Bjelica i Bobi solidni!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 14.01.2017.
09:35
Izvor: Sportske.net

Prava "revija" Crnogorca u "Moda Centru". Bobi se konačno izborio za minutažu, Bjelicini "Vukovi" naučili da igraju odbranu! Šampion digao glavu, sad je definitivno, umesto Siksersa, nova vreća za udaranje u NBA ligi su Netsi. Horfordu ovacije u Atlanti,

Beta/AP Photo/John Raoux
Beta/AP Photo/John Raoux

Povezane vesti

Noć kada tripl-dabl Rasela Vestbruka nije pomogao. Zvezda Oklahome je ubacio 21 poen, imao 12 asistencija i 11 skokova, ali je Tander zaustavljen u Minesoti. Vestbruk je i izgubio 10 lopti, pa je ponovio ono što je uradio već jednom ove sezone, imao četiri dvocifrene kategorije, jednu neslavnu. Osim njega, to je pošlo za rukom i Džejmsu Hardenu.

Ovo je inače bio 19. tripl-dabl Vestbruka u sezoni, pre njega je jedino više imao Vilt Čembrlen, 31, pre gotovo pola veka.

Karl Entoni Tauns je odigrao jednu od najbolih partija u sezoni, 29 poena, 17 skokova.

Bjelica solidan sa 8 poena za manje od 15 minuta, njegov tim je bolje šutirao od rivala, napravio manje grešaka, izgleda da rad na odbrani sa Tibodom daje rezultat.

Nakon dva poraza šampion je bio onaj starti u Sakramentu. Mnogo bolje su delovali ofanzivno nego u Portlandu i Juti, postigli 120 poena, Lebron je uz 16 koševa, imao i 15 asistencija.

Ključ je bio Kajri Irving koji je namestio ruku, ubacio 10 od 22 lopte, završio meč sa 26 poena. Proigrao je i pridošlica iz Atlante, Kajl Korver, posle dve uvodne slabe partije. Sinoć je ubacio 18 poena, a Sakramento je Kavsima olakšao posao, napravili su 21 grešku. Kazins je uz 26 poena, imao 11 asistencija, najviše ove sezone, Rudi Gej ubacio 23 poena, realno razlika u klasi je bila prevelika.

Džez je pregazio Pistonse u drugom delu, zaustavili su ih na 77 poena, Dramond je imao 19 skokova za Detroit koji je vodio u prvoj četvrtini imao -2 na poluvremenu. Juta ih je dotukla na kraju, u drugom delu su gosti spušteni na mizerna 34 poena. Bobi Marjanović je igrao nešto manje od 15 minuta, ubacio 6 poena, uhvatio 4 lopte. Rodni Hud sjajan u Juti, u stvari najbolji u sezoni sa 27 poena.



Velika partija Nikole Vučevića u Portlandu. Orlando je iznenadio domaćina u "Moda Centru", Crnogorac je ubacio 30 poena, imao 10 skokova, na drugoj strani Lilard 34 poena, najbolja partija posle povratka od povrede. Ali, Medžik je prekinuo seriju poraza, Vučević je u partiji sezone pogodio 13 od 18 šuteva, on i Pejton su postigli 15 od poslednjih 25 poena za svoj tim koji se odlepio u tesnoj završnici i stigao do jedne od retkih pobeda na Zapadu.



Milvoki je savladao Majami, uz 19 poena Antetokumpa, Džabari Parker najefikasniji sa 24 poena. Hit je primio čak 42 poena u prvoj četvrtini, to je praktično bila odluka. Kod Majamija Dragić i Vajtsajd po 19 poena.

"Grizliji" su dobili u Teksasu, Harden je ubacio 27 poena i imao 9 asistencija, ali je čvrsta odbrana Memfisa uspela da svede napad Hjustona na samo deset trojki (10 od 41). Toni Alen poznat kao odličan defanzivac je ubacio 22 poena, najviše u sezoni i bio više nego dobrodošla pomoć Konliju koji je dodao 17. Memfis se vratio iz -15, sada su šesti na Zapadu, najbolje igraju protiv najboljih. Za nevericu je podatak da je ovaj tim po dva puta ove sezone dobio i Voriorse i Roketse.

Derbi Istoka je pripao Bostonu, Keli Olinuk je bio tajno oružje "Kelta", ubacio je 26 poena i imao 8 skokova, a Ajseja Tomas je pokazao da je trener na terenu. On je odmahnuo rukom na želju trenera da uzme tajm-aut, pogodio na sve sekunde pre kraja i rešio meč.

"Nema problema, trener mi veruje, na kraju mi je rekao da je šut bio strašan",
otkrio je omaleni bek.



Tako se prvo gostovanje Ala Horforda u Atlanti završilo pobedom, dočekan je ovacijama bez obzira što je otišao iz grada. Saigrači kažu da je sjajan čovek, pun poštovanja prema svakome i da navijači to znaju. Horford je meč završio sa 10 poena, imao je po 6 skokova i asistencija.

Toronto je do vrha napunio koš Netsa, u drugom poluvremenu su nejakom rivalu dali 78 poena. Netsi su očajni, najgori tim u ligi, Bojan Bogdanović je ubacio 23 poena, ali njegova ekipa deluje kao potpuni raspad sistema u odbrani. Jer, Toronto nije igrao dobro tri četvrtine, a onda su u poslednjoj rasturili nejaki Bruklin.

I na kraju retka radost za navijače Filadelfije. Prvi put u poslednje tri godine, njihov tim je zabeležio tri pobede u nizu. Siksersi su savladali Šarlot, Embid je ubacio 24 poena, njegov tim je dobio pet od poslednjih šest mečeva i više nisu vreća za udaranje u NBA ligi.

Rezultati:

Juta - Detroit 110:77
Sakramento - Klivlend 108:120
Portland - Orlando 109:115
Minesota - Oklahoma 96:86
Milvoki - Majami 116:108
Hjuston - Memfis 105:110
Atlanta - Boston 101:103
Toronto - Bruklin 132:113
Filadelfija - Šarlot 102:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke