Vučević prestigao Ti-Meka, lekcija Lejkersima, Janis lomio pa zaigrao kao MVP!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 11.11.2019.
08:40
Izvor: Sportske.net

Toronto prekinuo seriju Lejkersa, Crnogorac odličan u porazu, preskočio legendu Orlanda, MVP Adetokumbu dovoljno poluvreme...

AP Photo/John Raoux
AP Photo/John Raoux

Povezane vesti

Lejkersi su zaustavljeni nakon sedam pobeda u nizu. Na Pacifiku su slavili Kanađani, šampion je pokazao da može da izađe na kraj sa odličnom odbranom domaćina, a pobeda je značajnija jer je ostvarena bez Lovrija. U redovima Reptorsa Siakam 24 poena, proigrao je u nastavku, ali je Fred VanFlit bio odličan sa 23 poema, 10 asistencija i 7 skokova, imao je veliku ulogu u pobedi. U Lejkersima 27 poena Dejvisa koji je rovit, Lebron je ubacio 13, ali imao isto toliko skokova i čak 15 asistencija, novi tripl-dabl za "Kralja", ali kako rekosmo, on na to ne obraća pažnju kada ekipa gubi. Izdala ih je odbrana, dozvolili su rivalu oko 48% šuta to je odlučilo.

Filadelfija je, iako bez Bena Simonsa, prekinula niz od tri poraza. Prijao im je povratak kući, slavili protiv Šarlota, Embid je ubacio 18 poena, imao 9 skokova, Turčin Korkmaz dodao 17 poena. Kamerunac je inače igrao prvi put pred svojim navijačima posle tuče sa Taunsom nakon čega su obojica bili suspendovani.

Ni 18 poena i 17 skokova Nikole Vučevića nisu bili dovoljni, Orlando je izgubio peti put u šest mečeva. Pobedu sa Floride je odnela Indijana predvođena Domantasom Sabonisom. Litvanac je uz 21 poen imao 16 skokova, 7 asistencija, Voren i Brogdon su dodali po 19. Iako bez Oladipa i Majlsa Tarnera, Pejsersi su se probudili nakon lošeg starta i sada igraju prema očekivanjima. Medžik je trajao samo poluvreme, imali su +9, ali odmah na startu treće četvrtine prednost se istopila. Vučević je inače prešao Trejsija MekGrejdija, postao treći strelac u istoriji Orlanda, ispred njega su Dvajt Hauard i Nik Anderson.

Janis Adetokumbo je bio besan nakon lošeg prvog poluvremena, polomio deo ograde sa logoom Tandera, ponudio da plati štetu na kraju, ali mu je bes pomogao. Grk je u drugom poluvremenu postigao 24 od 35 poena, pa je Milvoki isčupao pobedu protiv Tandera. U drugom poluvremenu MVP je bio onaj pravi, pogodio je 9 od 11 šuteva i imao 10 skokova. U završnici, Galinari i Bruk Lopez su razmenili trojke, ali je Italijan zatim promašio iz čiste pozicije, pa je iskusni Džordž Hil sa dva bacanja prelomio utakmicu.

Niksi su baš tužni, Klivlend ih je rasturio u MSG, Kolin Sekston je ubacio 31 poen za goste. Feniks je do vrha napunio koš Netsa, ubacili su 138 poena. Sanse je vodio Rubio sa 22 poena i 12 asistencija, Devin Buker je uz odličan šut brojao do 27, prva petorka domaćih je ubacila 93 poena protivniku, sve je rešeno nakon tri četvrtine.

Portland je dobio Atlantu, Jang je ubacio 35 poena, ali je pobeda ostala u Oregonu. Videli smo produžetak, u najgorem trenutku po Houkse proradio je njihov bivši igrač Kent Bazmor, pogodio je dve trojke, Blejzersi su se odlepili, gotovo neverovatno zvuči, ovo je njihova prva pobeda kod kuće. Lilard je ubacio 30 poena.

U prvom meču dana Denver je slavio protiv Vulvsa, a Nikola Jokić je presudio rivalu u produžetku.




Rezultati:

Lejkersi - Toronto 104:113
Filadelfija - Šarlot 114:106
Orlando - Indijana 102:109
Oklahoma - Milvoki 119:121
Njujork - Klivlend 87:108
Feniks - Bruklin 138:112
Portland - Atlanta 124:113
Minesota - Denver 98:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke