Vučević ne može sam, Vestbruk sačuvao nadu, "cveta detelina"!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 20.04.2019.
07:50
Izvor: Sportske.net

Boston na korak od "metle" i polufinala. Toronto vratio brejk, Oklahoma neće otići bez borbe...

Epa/CJ Gunther
Epa/CJ Gunther

Povezane vesti

Oklahoma je ostala u igri. Uspeli su da smanje prednost Portlanda, Vestbruk je ubacio 33 poena, uz dobar šut, imao je 11 asistencija i 5 skokova (doduše i toliko izgubljenih lopti), pa je njegov tim u finišu ipak uspeo da slomi goste. Ne bez otpira, žilavi Blejzersi predvođeni Lilardom su izbrisali -15, došli do izjednačenja početkom poslednje četvrtine, ali je u finišu Tander stigao do trijumfa.

Lilard je ubacio 32 poena, ali od toga samo 3 kada se rezultat lomio.

Zanimljivo, dvojica gledalaca su pogodila šuteve sa pola, i otišli kući sa po 20 000 dolara...

Boston je našao formu u pravom momentu, dobili su i treću utakmicu protiv Pejsersa i sada su baš blizu polufinala. Kajri je ubacio 19 poena, imao 10 asistencija, Seltiksi su jednostavno bolji tim, Indijani nedostaje Oladipo. To nije bilo toliko vidljivo u regularnom delu, ali sada je jasno da bez najboljeg igrača nemaju šta da traže u ovoj seriji. Taktika Bostona u sva tri meča je bila ista, stegli su odbranu posle poluvremena, Indijana nema odgovor, dali su 12 poena u trećoj četvrtini. Oni sami su najbolja odbrana lige, ali u ofanzivi nemaju rešenja, imaju nekoliko praznih hodova tokom utakmice što je kobno na ovom nivou.

Nikola Vučević je bio odličan protiv Toronta, 22 poena, 14 skokova, 6 asistencija, dodao je i tri blokade, nije vredelo. Naime, Toronto je vratio brejk u trećem meču, slavili su na Floridi u napetoj utakmici, prevaga je bio Siakam sa 30 poena. Virozni Leonard se ispromašivao, uz 16 poena je dodao 10 skokova, odbrana je bila ključ. Orlando ne može da dobije ovakav meč sa 36% šuta, mada su ušli u neizvesnu završnicu.

Vučevića bole greške, napravili su ih 16, nije sve izgubljeno, ali moraće u nedelju da dobiju kako bi se u Kanadu vratili sa 2:2.

Rezultati:

Oklahoma - Portland 120:108 (1:2)
Indijana - Boston 94:106 (0:3)
Orlando - Toronto 93:98 (1:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Saturday, 20.04.2019
09:10

Бостон је укључио плеј-оф мод и овако иду све до финала конференције, можда и до финала лиге