Vučević držao čas košarke u 'Medison Skver Gardenu'

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 03.12.2017.
23:57
Izvor: Sportske.net

Crnogorski internacionalac upisao drugu najbolju partiju u tekućoj sezoni i odveo Orlando do desetog trijumfa.

Epa/Michael Reynolds
Epa/Michael Reynolds

Povezane vesti

Košarkaši Orlanda slavili su večeras na gostovanju Njujork Niksima u "Medison Skver Gardenu" i tako stigli do desetog trijumfa u tekućoj sezoni.

Orlando je slavio rezultatom 105:100 (36:25, 18:26, 24:25, 27:24) u meču koji je fantastičnom partijom obeležio crnogorski internacionalac Nikola Vučević.

Gosti su krenuli furiozno, već u prvom kvartalu stigli su do 17 poena razlike, ali su Niksi do odlaska na odmor uspeli da istope prednost Orlanda i da već na startu drugog poluvremena kompletiraju preokret.

Tokom treće četvrtine gledali smo rezultatsku klackalicu tokom koje ekipe nisu uspevale da naprave osetniju prednost tako da se ušlo u neizvesnu završnicu.

Samo u jednom trenutku na startu poslednje četvrtine domaći su uspeli da povedu sa "pola koša" razlike ali su prelomni momenti viđeni sredinom četvrtog kvartala kada je Orlando na krilima Nikole Vučevića ponovo došao do dvocifrene prednosti.

Brzopletost i nešto slabija realizacija košarkaša Orlanda u samoj završnici vratili su Nikse u život ali ekipa Džefa Hornaseka ipak nije uspela da se još jednom vrati i izbegne poraz.

Niksi su nastupili bez nekolicine standardnih prvotimaca, među kojima su bili Kristaps Porzingis i Tim Hardavej Mlađi. Tako su najbolji pojedinci u poraženom sastavu bili Kortni Li sa 19 poena i 5 skokova i Majkl Bizli sa 19 poena i 3 skoka. Enes Kanter upisao je 18 poena i 16 skokova.

Fantastičnu partiju u "Medison Skver Gardenu" prikazao je Nikola Vučević koji je sa 34 poena i 12 skokova vodio Orlando do trijumfa. Bila je ovo druga najbolja partija Vučevića u tekućoj sezoni. Evan Furnije postigao je 20 poena i upisao 3 asistencije. Dvocifreni su bili još Simons (16 pts, 7 sk), Elfrid Pejton (15 pts, 6 sk, 5 as) i Aron Gordon (10 pts, 4 sk, 4 as).

Orlando je tako drugom pobedom nad Niksima u tekućoj sezoni prekinuo niz od sedam vezanih poraza na gostujućim terenima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jovan Petrovic_fb
Tuesday, 05.12.2017
00:28

Nema kontinuitet kao ni Jokic, Jokic ga ima manje-vise, a on ga bas nema.