VTB: Zenit slavio u Talinu, Simonović sve bolji

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 05.11.2017.
18:11
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Sankt Petersburga slavila je na gostovanju u Estoniji.

basket.fc-zenit.ru/Viktoria Lamzina
basket.fc-zenit.ru/Viktoria Lamzina

Povezane vesti

Izabranici Vasilija Karaševa uspeli su da upišu novi trijumf u regionalnom šampionatu, kako su nakon velike borbe savladali Kalve sa 89-95 u petom kolu.

Neizvesno je bilo u prvih 45 minuta, domaćin je bio nešto bolji, ali su favorizovani gosti došli do pola koša prednosti pred kraću pauzu između četvrtina.

U nastavku je Zenit zaigrao bolje, pa su do kraja prvog poluvremena stekli i 10 poena prednosti, na pauzu su otišli sa devet poena viška.

U trećoj deonici je domaćin uspeo da stigne do preokreta, Zenit se potom vratio, ali se Kalev nije predavao, ipak gosti na odmor pred odlučujućih 10 minuta odlaze sa poenom suficita.

Počeo je poslednji period rezltatskom klackalicom, smenjivali su se Kalev i Zenit u prednosti, a onda je evidentno kvalitetnija ekipa iz Sankt Petersburga serijom 11-0 prelomila meč u svoju korist.

Došli su i do dvocifrene prednost, prišao je Kalev na minus četiri pred kraj susreta, ali nisu imali snage za više od toga, Zenit je slavio.

Pobednički sastav predvodio je Sergej Karašev sa 24 poena, pratili su ga Kajl Kjurik sa 19 poena, sjajni Dru Gordon sa 15 poena i devet skokova, kao i sve bolji Marko Simonović, koji je upisao 15 poena uz dve asistencije, dva skoka i dve ukradene lopte.

Kod gostiju se istakao srpski internacionalac sa bugarskim pasošem Branko Mirković sa 22 poena i šest asistencija, ali i čak sedam izgubljenih lopti, pratili su ga Sedrik Simons sa 20 poena i 11 skokova, kao i Joesar sa 16 poena i 11 skokova, dok je 10 dodao Estonac Kangur.

Ranije danas ubedljiv trijumf je ostvarila Lokomotiva našeg Saše Obradovića, više o tom susretu OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke