VTB - Zenit pobedom zatvorio takmičenje, sledi plej-of!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 23.04.2017.
18:05
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Zenita iz Sankt Petersburga slavili su u poslednjem meču regularnog dela sezone u VTB ligi protiv estonskog Kaleva, iako je Stefan Marković odmarao.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Izabranici Vasilija Karaševa slavili su na gostovanju u Taljinu rezultatom 95-98.

Kalev je bolje otvorio meč, dobili su prvi kvartal sa sedam razlike, a u drugom je prednost domaćina išla i do 10 poena razlike, međutim Zenit je uspeo da smanji deficit na četiri poena pred odlazak na odmor.

Došli su košarkaši Zenita i do preokreta na samom start treće deonice, ali je Kalev ponovo dobro zaigrao, vratio prednost, ali sa svega pola koša viška ušao u poslednji kvartal.

Bilo je vrlo neizvesno u odlučujućih 10 minuta, nijedna ekipa nije imala veću prednost od četiri poena, na kraju je ipak kvalitetnija ekipa Zenita slavila.

Blistao je Rajan Tulson sa čak 37 postignutih poena, za tri je šutirao 6/13. Pratio ga je Eron Vajt sa 17 poena i sedam skokova, dvocifreno još Valijev sa 12 i Puškov sa 11 poena. U timu nije bilo Stefana Markovića i Sergeja Karaševa.

U poraženoj ekipi iz Estonije, ubedljivo najbolji bio je srpski internacionalac, koji je svojevremeno nosio i dres bugarske reprezentacije Branko Mirković, koji je meč završio sa 21 poenom, devet asistencija i sedam skokova.

Isti košgeterski učinak kao on imao je Tolefsen, dok je Sedrik Simons dodao 18 poena. Pola koša manje upisao je Ljutič, dok se na 10 zaustavio Glednes.

Tako je komletiran i regularni deo sezone u VTB ligi, a u nastavku pogledajte kako izgleda konačna tabela.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poznati su naravno i parovi u doigravanju, a definitivno će najinteresantnije biti u duelu Lokomotive Kubanj i Uniksa, gde će prednost domaćeg terena imati ekipa Saše Obradovića, sve parove pogledajte u nastavku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke