VTB: Srbin namučio "Armejce", NBA rezultat u Moskvi

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 04.12.2017.
19:36
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog CSKA slavili su u svojoj dvorani protiv estonske ekipe, ali daleko teže od očekivanog.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Košarkaški klub Kalev iz Talina, pružio je odličan otpor aktuelnom šampionu regionalnog prvenstva, ali ipak nije imao snage da ostvari senzaciju.

CSKA je pred svojom publikom nadigrao Kalev rezultatom 108-100, tek u poslednjem kvartalu su "Armejci" uspeli da se odlepe i overe trijumf.

Domaćin je dobio prvi kvartal sa pola koša viška, ali je Kalev uzvratio u drugom periodu, te su preokrenuli rezultat i sa poenom suficita otišli na odmor.

Nakon treće deonice, gosti iz Estonije imali su četiri poena viška protiv jednog od najboljih evropskih klubova.

Ipak, puleni Dimitrisa Itudisa nisu dozvolili senzaciju, brzo su preokrenuli, a onda već sredinom deonice stekli i dvocifrenu prednost, da bi do kraja i rutinski slavili.

CSKA je ostao perfektan u VTB ligi ponajviše zahvaljujući Koriju Higinsu i Ćaću Rodrigezu koji su nezgodnim Estoncima ubacili 18, odnosno 19 poena, pratili su ih Kurbanov i Hajns sa po 16 poena, dok je dvocifren sa 13 bio i Vil Klejburn.

U poraženom sastavu sjajna partija srpskog košarkaša sa bugarskim pasošem Branka Mirkovića. Košarkaš koji je na reprezentativnom nivou predstavljao naše istočne komšije upisao je protiv "Armejaca" 18 poena i devet asistencija.

Pratili su ga Brisko sa 13 i Simons sa 15 poena, kao i Kidus sa 12, dok je 11 dodao Van der Mars. Bivši košarkaš Zvezde i Budućnosti Bojan Subotić ubacio je svega četiri poena za 22 minuta.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke