VTB: Obradovićevi "Lokosi" na pragu ispadanja

Autor: Nikola Miloradović
subota 26.05.2018.
19:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Lokomotive Kubanj iz Krasnodara izgubili su i drugi meč u okviru prve runde plej-ofa u regionalnoj VTB ligi.

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

Izabranici Saše Obradoviću su nakon poraza na svom terenu, izgubili od Himkiji i u "Mitišči Areni", ovoga puta su Barcokasovi puleni slavili sa 77-72.

Lokomotiva je odlično otvorila meč, sredinom prve deonice došli su i do devet poena prednost, da bi na prvu pauzu otišli sa osam poena viška.

Ipak serijom 9-0 Himki otvara drugi period i dolazi do preokreta.

Lokomotiva uzvraća udarac, dolazi do nove prednosti, a na veliki odmor odlaze sa pet poena prednosti.

Nakon uvodnih 5-0 za goste u trećem kvartalu, Himki pravi novu veliku seriju, 11 poena su postigli dok protivnik nije mogao da dođe do poena, pa je domaćin ponovo bio u prednosti.

U trećoj deonici smo do kraja gledali rezultatsku klackalicu, a u poslednji period ušlo se sa nerešenim rezultatom (55-55).

Himki stiče četiri poena prednosti na startu odlučujućeg kvartala, potom sredinom dolaze i do osam poena viška, a do kraja uspevaju da održe višak poena, te su došli do drugog trijumfa u seriji i nalaze se na pragu plasmana u polufinale.

Blistao je u pobedničkom sastavu Šved sa 32 poena i sedam asistencija, pratili su ga Hanikat sa 11 i Tomas sa 10 poena, dok je bivši bek Zvezde Čarls Dženkins dodao osam poena.

Kod gostiju iz Krasnodara 19 poena Kulagina, 13 je dodao Hvostov, dok je 12 upisao Kris Bab.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke