VTB: Obradovićevi "Lokosi" na +49, Himki ne može bez Šveda i Markovića

Autor: Nikola Miloradović
subota 05.05.2018.
17:22
Izvor: Sportske.net

U okviru 23. kola regionalne VTB lige, Lokomotiva je slavila na svom parketu, dok je Himki poražen u Saratovu.

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

Izabranici Saše Obradovića slavili su na svom parketu protiv Jeniseja sa čak 106-57.

Već nakon prvog kvartala je bilo jasno da goste čeka katastrofa, Lokomotiva Kubanj dobija taj deo igre sa 25-10, a na veliki odmor odlaze sa 14 poena prednosti.

U trećem kvartalu je sve bilo jasno, domaćin je otišao na 32 poena prednosti, ali nisu se tu zaustavljali, pa su u poslednjih 10 minuta dotukli rivala i slavili sa 49 poena razlike.

Svi igrači osim Ivana Neljubova su se upisali u listu strelaca, najefikasniji je bio Mačijulis sa 22 poena, 15 je dodao Mardi Kolins, 14 Frenk Elegard, dok je 12 dodao Trevor Lejsi. Dvocifren sa 11 poena i Vladimir Ivlev.

U poraženom sastavu dvocifren samo Brajmo sa 12 poena.

Himki je poražen na gostovanju ekipi Avtodora sa 104-92.

Domaćin je dobio prvi kvartal sa 27-24, ali je Himki do odmora uspeo da preokrene rezultat, pa su na odmor otišli sa pola koša prednosti.

Tesno je bilo i u trećoj deonici, ali je Himki uspeo da zadrži prednost, pa su u poslednjih 10 minuta ušli sa dva poena viška.

Sve se raspalo ipak u igri gostiju u poslednjoj deonici, Avtodor je došao do preokreta, ubrzo i do dvocifrene prednosti i na kraju do pobede.

Sjajan Koti Klark u pobedničkom sastavu sa 30 poena 20 je dodao Dauns, 17 Džastin Robinson, dok su po 14 dodali Brenden Frejzer i Artem Klimenko.

Himki je predvodio bivši bek Crvene zvezde Čarls Dženkins sa 18 poena, tri manje je dodao Malkom Tomas, 11 je upisao Hanikat, dok su po 10 dodali Vjaltsev i Monija. Aleksej Šved i Stefan Marković nisu nastupili u Saratovu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke