VTB: Kolom ukrao pobedu Himkiju u poslednjim sekundama

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 03.12.2017.
13:29
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Uniksa savladali su Himki na svom terenu u okviru sedmog kola regionalnog šampionata.

unics.ru
unics.ru

Povezane vesti

Sjajan meč videli smo u Kazanju, gde je domaći Uniks savladao Himki rezultatom 80-79.

Gosti su manje više vodili tokom čitavog duela, a sredinom poslednje deonice došli su i do maksimalnih 11 poena viška, te se činilo da je utakmica u Kazanju gotova.

Ipak, domaćin se nije predavao.. Napravili su košarkaši Uniksa seriju 10-0 nakon pomenutog vođstva gostiju iz Moskve i pred kraj susreta prišli na svega pola koša zaostatka.

Neizvesno je bilo do samog kraja, a onda je Kino Kolom u poslednjim sekudama susreta izrastao u junaka domaće ekipe. Ukrao je loptu gostima nakon lošeg pasa Hanikata iz auta i na četiri sekunde do kraja doneo preokret domaćinu i pola koša viška.



Himki nije uspeo da odgovori, te su košarkaši Uniksa upisali novi trijumf u regionalnom šampionatu ove sezone. Oni su na drugom mestu VTB lige, sa maksimalnim učinkom u šest odigranih mečeva, dok je Himki danas doživeo i treći poraz ove sezone.

Pobednički sastav je predvodio upravo junak Kolom, koji je upisao 18 poena i četiri asistencije, pratili su ga Stefon Lazme i Melvin Edžim sa po 16 poena, 14 je dodao Džamar Smit, na 12 se zaustavio Anton Ponkrašov.

U redovima Himkija po pravilu najefikasniji Šved sa 28 poena, pratio ga je samo Entoni Gil sa 20. U postavi ekipe Jorgosa Barcokasa nije bilo povređenog Stefana Markovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke