VTB - Jelovac razbio Zenit

Autor: Boban Filipović
nedelja 22.04.2018.
18:22
Izvor: Sportske.net

"Pukla stotka" u Novgorodu, za malo da pukne i u Krasnodaru.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Nižnji Novgorod je zabeležio veoma važnu pobedu u borbi za plej-of.

Puleni srpskog stručnjaka Zorana Lukića su pred svojom publikom savladali Zenit iz Sankt Peterburga sa 100:90, a igrač utakmice bio je Stevan Jelovac.

Jelovac je za nešto više od pola sata koliko je proveo na parketu postigao 25 poena i bio najefikasniji na meču. Koliko je mučio rivala najvernije oslikava podatak da je nad njim načinjeno čak devet faulova. 12 puta je bio na liniji penala i 11 puta bio precizan. Za dve je šutirao 4/6, za tri ne baš impresivnih 2/7, imao je šest skokova i inedks korisnosti 22.

U redovima Nižnjija odličan je bio i Strebkov sa 24 poena, dok je kod Zenita najzapaženiji bio Kajl Kurič sa 23 poena.

Marko Simonović za 13 i po minuta nije uspeo da se upiše u strelce, promašio je sva četiri šuta koja je uzeo (0/2 za dva, 0/2 za tri), a pokupio tri skoka pod svojim obručem.

Kao što i sam rezultat govori Nižnji je odigrao fenonemalno u ofanzivi, prvu četvrtinu Lukićeva ekipa je dobila sa 29:20, drugu sa 31:22, Zenit iz toga nije mogao da se vrati.

 
Nešto ranije Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara je deklasirala Parmu iz Perma sa 94:64.

Svi puleni Saše Obradovića su se upisali u strelce osim Levšina, petorica su bili dvocifreni, Regland je ubacio 16, Hvostov i Kvejl po 14, Elegar i Mačiulis po 13 poena. Kod razbijenih gostiju najefikasniji je bio Geins sa 19 poena.

Sasa Obradovic

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke