VTB: Jelovac nastavio sa sjajnim partijama, može li do MVP nagrade?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 25.03.2018.
18:52
Izvor: Sportske.net

Ekipa Nižnjeg Novgoroda slavila je na gostovanju u Belorusiji, još jednom ih je predvodio reprezentativac Srbije.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Nižnji je slavio na gostovanju Tsmokiju u Minsku, bilo je 70-78 za goste iz Rusije.

Domaćin je dobio prvu deonicu, ali je do poluvremena ekipa Nižnjeg stigla do preokreta, na odmor su otišli sa devet poena prednosti.

Ista razlika ja ostala na snazi i nakon treće deonice, a gosti su uspeli da zadrže prednost sve do kraja susreta, te su zasluženo slavili.

Novopečeni reprezentativac Srbije Stevan Jelovac je odigrao još jedna sjajan meč, krilni centar je za oko 36 minuta na parketu upisao 23 poena i devet skokova, za indeks uspešnosti 26.

Pratio ga je Amerikanac Odum sa 22 poena, 10 je dodao Gubanov.

U poraženom sastavu 21 poen Čerapoviča, 15 je dodao Sedler.

Jelovac je nastavio niz sjajnih mečeva u VTB ligi ove sezone, pa je trenutno treći strelac takmičenja sa 20,6 poena po utakmici u proseku. Ispred njega su samo Ajzak Brisko iz Kaleva, koji je prosečno beležio 21,23 poena, dok je najbolji strelac ruski reprezentativac Aleksej Šved sa 22,5 poena po utakmici.

Prema indeksu korisnosti, krilni centar Nižnjeg je najbolji u ligi, sa prosečnim indeksom 20,4, iza njega su Miler-Mekintajer iz Parme sa prosečnim indeksom 19, kao i Koti Klark iz Avtodora sa prosečnim indeksom 18,6, te je Jelovac definitivno jedan od glavnih kandidata za titulu najkorisnijeg igrača VTB lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke