VTB - CSKA nekako preživeo i poveo sa 2:0, Karasjov promašio pobedu Zenita

Autor: Nikola Miloradović
subota 25.05.2019.
20:34
Izvor: Sportske.net

"Armejci" preokretom stigli do drugog trijumfa u polufinalnoj seriji.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Košarkaši moskovskog CSKA slavili su u svojoj dvorani protiv ekipe Zenita rezultatom 83:81, pa su tako poveli sa 2:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa VTB lige.

Da nas čeka sjajan i veoma izjednačen meč, postalo je jasno nakon prve deonice, koja je okončana rezultatom 18:18.

U drugom kvartalu je CSKA uspeo da stekne šest poena prednoti, da bi Zenit u trećoj četvrtini preokrenuo rezultat, gosti iz Sankt Petersburga su sa pola koša prednosti ušli u poslednju deonicu.

Imali su dva poena viška na dva minuta do kraja, nakon trojke Karasjova ali mu je odgovorio Klajburn sa pogotkom za dva poena uz faul, realizovao je i dodatno bacanje.

Karasjov je potom bio polovičan sa linije penala, rezultat je bio nerešen, a onda je ključne poene postigao Danijel Heket. Italijanski reprezentativac je pogodio trojku uz faul, realizovao je i slobodno bacanja za +4 na 57 sekundi do kraja.

Imao je Marko Simonović idealnu priliku da već u narednom napadu vrati Zenit u potpunosti, dobio je tri penala nakon faula Hajnsa.

Ipak, bivši kapiten Zvezde je pogodio samo prvo bacanje, ali je nakon ofanzivnog skoka Zenit došao do još dva poena, dvojku je ubacio Mekel.

Ušlo se u samo završnicu sa +1 u korist "Armejaca", Vil Klajburn je potom otišao na liniju penala, pogodio je samo drugo bacanje na 21 sekundu do kraja, Zenit je imao priliku da poravna ili čak preokrene.

Mekelu je blokadu udario Hajns, potom je nakon ofanzivnog skoka Valijeva priliku da reši utakmicu dobio Karasjov, ali je ruski internacionalac promašio šut za tri poena, CSKA je preživeo i tako upisao drugi trijumf u seriji.

Pobednički sastav je sa 19 poena predvodio Klajburn, pratili su ga Antonov i Kurbanov sa po 11 poena, dok su po 10 poena ubacili Heket, De Kolo i Hajns.

Kod Zenita 14 poena Miler-Mekintajera, po 12 su ubacili Puškov i Armand, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Valijev.

Marko Simonović je meč okončao sa pet poena, ali i osam skokova i tri asistencije, kao i dve ukradene lopte.

Uniks - Himki 1:1
CSKA Moskva - Zenit Sankt Petersburg 2:0

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke