VTB: CSKA lako do "meč-lopte"

Autor: Nikola Miloradović
petak 07.06.2019.
20:35
Izvor: Sportske.net

"Armejci" na pragu odbrane titule.

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Košarkaši moskovskog CSKA slavili su i u drugoj utakmici finala VTV lige protiv Himkija, ovoga puta je bilo 103:92 u korist novopečenog prvaka Evrope.

Najavili su "Armejci" ovakav epilog već u prvom kvartalu, koji su dobili sa 30:15, da bi do poluvremena stekli i 18 poena prednosti.

U trećoj četvrtini je Himki uspeo da spusti zaostatak na 13 poena, početkom poslednje četvrtine su prišli i na jednocifren minus, ali je usledila serija ekipe Dimitrisa Itudisa, kojom je domaćin stigao do viška od 19 poena.

Postalo je sve poprilično jasno u ruskoj prestonici, Himki je do kraja samo uspeo da ublaži poraz.

CSKA je tako poveo sa 2:0 u seriji, koja se igra na tri pobede, sledi meč u "Mitišči Areni", ali je utisak da Himki bez Šveda nema šta da traži u ovoj seriji, podsetimo, ruski reprezentativac se povredio i neće se vraćati do kraja finalne serije.

"Armejce" je do pobede vodio Rodrigez sa 16 poena, po 14 su dodali De Kolo (8as), Higins i Hanter, 13 je ubacio Kurbanov, dok je 12 poena dodao Džoel Bolomboj.

Kod Himkija 26 poena Krokera, 15 je dodao Zajcev, dok su po 13 upisali Malkom Tomas i Džordan Miki. Stefan Marković svega dve poena, ali i pet asistencija i tri uhvaćene lopte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke