Vreme kad je Partizan igrao kao Lejkersi...

  • Autor: Darko Mitrović

  • 16. april 2012.

  • 22:20

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Crno-beli večeras obeležili dvadeset godina od osvajanja titule prvaka Evrope u Istanbulu 1992. Na svečanosti upriličenoj u Jugoslovenskom Dramskom pozorištu, predsednik Partizana i član nezaboravne generacije Predrag Danilović podsetio je i na jedan komentar legendarnog sportskog novinara Danila Šotre koji je igru crno-belih uporedio sa Lejkersima...

Vreme kad je Partizan igrao kao Lejkersi...
Prisutnima se najpre obratio upravo Danilović, koji je, između ostalog podsetio da kada je došao u Partizan iz Bosne, crno-beli su tada savladali tri nekadašnja šampiona Evrope -  Jugoplastiku, Cibonu i italijanski Kantu.

''Danilo Šotra napisao je tada da 'Partizan igra kao Lejkersi'. Ako je i preterao, bio je u pravu'', konstatovao je Danilović.

To je bila svojevrsna najava onoga što se, preko Fuenlabrade, dogodilo u Istanbulu, na današnji dan pre dvadeset godina. 

''Dobrovoljni azil pronašli smo u Fuenlabradi, a to je bio pravi izbor. Pobedili smo u finalu legendarnom trojkom Saše Đorđevića i siguran sam da je to do danas Željku Obradoviću najdraža titula. Partizan je pre 20 godina postao član okruglog stola vitezova evropske košarke'', poručio je Danilović.

Večerašnjem događaju u JDP-u prisustvovao je i tadašnji gradonačelnik Fuenlabrade, a sadašnji predsednik KK Fuenlabrada, Hoze Kitana. Predrag Danilović mu je uručio plaketu KK Partizan i šal sa imenima oba kluba, dok je on uzvratio dresom Fuenlabrade sa brojem "20" i imenom - Partizan.

Junaka iz Istanbula, Saše Đorđevića večeras nije bilo na ovoj svečanosti, a razlog je, kako je sa govornice preneo Željko Obradović, otkazan let iz Milana...

Osim toga, danas najtrofejniji trener Evrope iz svog ugla je izneo viđenje najvećeg uspeha klupske košarke u Srbiji.

''Fantastičan je osećaj biti sa svim ovim ljudima ponovo. Film o Partizanu poslužiće generacijama igrača i trenera da shvate šta znači biti deo ovog kluba.

Želeo bih da se prisetim tri čoveka iz te generacije. Prvi je pokojni predsednik Radojica Nikčević, koji mi je dao odrešene ruke u radu kad sam postavljen za trenera.

Zatim, nažalost takođe pokojni Dragiša Šarić, najiskusniji u tom timu, koji mi je mnogo značio u ekipi bez obzira da li je igrao, ili ne, a onda i pokojni ''Profa'', legendarni Aleksandar Nikolić.

Igračima sam rekao da meni mogu ponekad da odgovore, ali da će imati problem sa mnom ako se usprotive ''Profi''. Oni su to ispoštovali...

Hvala i našim prijateljima iz Fuenlabrade. Mnogo su nam pomogli da dođemo ovde. Drago mi je da su njihovi ljudi ovde sa nama'', izjavio je Obradović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari