Vreme je za veliko finale - Ko će do četvrtog prstena, Majami ili LeBron Džejms?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 30.09.2020.
11:31
Izvor: Sportske.net

Večeras je na programu prvi duel.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Sezona 2019/20 u NBA ligi ostaće upamćena po mnogo čemu, pandemija koronavirusa napravila je višemesečni prekid, da bi čelnici lige odlučili da je okončaju u nesvakidašnjem formatu, završnica je smeštena u "Dizni svet" u Orlandu, 22 ekipe su se borile za plej-of, a onda je krenulo i prvo doigravanje na neutralnom terenu u istoriji.

Gledali smo sjajne duele, videli brojna iznenađenja, neke individualne nastupe koji će ostati zapisani u istoriji lige, svi ljubitelji košarke iz Srbije su se budili u pola noći kako bi pratili Nikolu Jokića i Denver Nagetse, koji su uz finalistu Istoka najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg plej-ofa, u to nema sumnje.

Ipak, nakon istorijskih preokreta protiv Jute i Klipersa, Jokić i drugovi nisu imali snage za pobedu protiv LeBrona Džejmsa i LA Lejkersa, četa Frenka Vogela slavila je u finalu Zapada sa 4:1, kao što su to uradili i u prve dve serije protiv Portlanda i Hjustona.

Koliko god srpskoj košarkaškoj javnosti bilo krivo što Jokićev Denver nije slavio, mora se priznati da je bolji tim pobedio, ali se isto tako mora skinuti i kapa sjajnim Nagetsima za istorijski plej-of, tim iz Kolorada je u svakoj seriji gubio sa 1:3, ali je uspeo da stigne do finala konferencije.

Baner 9

Lejkersi su posle 10 godina na korak od titule, igraju u čast tragično stradalog Kobija Brajanta, koji je pre jedne decenije slavnoj franšizi doneo poslednji šampionski prsten. Nedostaje im jedna titula da se izjednače sa Boston Seltiksima, koji su u 17 navrata osvajali NBA.

Za protivnika će imati najprijatnije iznenađenje sezone, sjajni Majami Hit, koji je sa petog mesta na tabeli istočne konferencije stigao do velikog finala.

Postali su jedan od par timova koji su finale izborili sa petog ili nižeg mesta na tabeli jedne od konferencija, a samo su Hjuston Roketsi 1995. godine uspeli da kao šestoplasirani tim Zapada osvoje šampionski prsten.

Majami Hit
foto: Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Erik Spolstra je okupio neverovatne borce i sjajne košarkaše i svojim znanjem i iskustvom ih vodio do velikog podviga.

Džimi Batler se pokazao kao pravi lider, ruki Tajler Hiro je postao istinski "heroj" franšize, Dragić svojim iskustvom i kontinuitetom daje stabilnost ekipi, Bem Adebajo je dokazao da je pred njim blistava budućnost. Majami je napornim radom uspeo da iznenadi sve, kako je rekao trener Spolstra, kod njih svako mora da "zaradi svoj led".

Najpre su počistili Indijanu, potom šokirali MVP-a Janisa i najbolji tim lige Milvoki Bakse, slavili su sa 4:1 protiv velikog favorita, u finalu konferencije su srušili Boston Seltikse, sjajna serija završena je nakon šest utakmica.

Za razliku od slavnih Lejkersa, franšiza sa Floride je nastala 1988. godine i ima tri titule u svojoj istoriji, dve je sa Hitom osvojio upravo LeBron Džejms, koji će pokušati da ih spreči da osvoje četvrtu, kako bi i sam došao do četvrtog šampionskog prstena u karijeri.

Prva utakmica finalne serije na programu je u noći između srede i četvrtka (03:00h), Lejkersi su favorit, ali je baš Majami dokaz da je sve moguće!

Dakle, Lejkersi jure 17. titulu, LeBron Džejms četvrti prsten, Majami će pokušati da priredi veliko iznenađenje, ako verujete da znate ko će slaviti u velikom finalu, OVDE možete to i da unovčite.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Leonid
Wednesday, 30.09.2020
19:42

Godinama nba nema smisla. Od kako je lebron presao u majami poceli su super timovi da se prave i svake godine se unapred zna pobednik, tako celu deceniju, izuzev one godine kada je dalas iznenadio i osvojio.

avatar
jv
Wednesday, 30.09.2020
15:44

Lejkersi su bolji, ali navijaću za Majami, oduševljen sam njihovom košarkom.

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 30.09.2020
14:16
avatar
Boginja iz Bergama
Wednesday, 30.09.2020
13:32

Ovo Lejkersi uzimaju lagano