Vreme je za EVROPSKI Partizan?

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.10.2018.
11:35
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Crno-beli ove sezone žele da poprave loš utisak koji su u prošloj ostavili u Evrokupu.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Posle uspešnog starta u ABA ligi i trijumfa u Zagrebu nad Cedevitom (87:84), ekipa Partizana okreće se narednom izazovu u prvom kolu Evrokupa.

Crno-beli u sredu od 20:30h gostuju ekipi italijanskog Trenta, a rano jutros odleteli su za Veneciju odakle će autobusom produžiti za Trento.

Podsetimo, Partizan je prošle sezone u Evrokupu eliminisan već posle prve faze takmičenja, ostvarivši samo jednu pobedu u deset odigranih mečeva i sada žele da se predstave u mnogo boljem izdanju, iako su smešteni u veoma jaku grupu, gde su još i Zenit, ASVEL, Valensija i Turk Telekom.

Pred polazak na put, trener crno-belih Nenad Čanak je izrazio nadu da će njegov tim u Italiji ponoviti dobru partiju iz Zagreba.

"Još prilikom žreba smo znali da će nas u Evrokupu čekati težak posao. To se i potvrdilo, jer su ekipe u našoj grupi veoma kvalitetne. Ipak, verujem da ćemo u tih 10 utakmica prve faze takmičenja biti konkurentni za prolaz u Top 16.

Naš sutrašnji rival, ekipa Trenta, ima dobro ukomponovan sastav, kao i trenera koji dugo radi u klubu i ima kontinuitet u radu. Sa naše strane, mi ćemo pokušati da dobro izdanje iz Zagreba, naročito iz prvog poluvremena, potvrdimo u Italiji", istakao je Čanak, a prenosi klupski sajt Partizana.

Optimista je i centar Partizana Đorđe Gagić, koji veruje da crno-beli neće biti inferiorni u ovom takmičenju.

"Evrokup je iz godine u godinu sve kvalitetnije takmičenje, samim tim se od nas očekuje da budemo na višem nivou. Uz maksimalnu požrtvovanost i angažovanje, verujem da ćemo biti ravnopravan rival svima.

Sutra nas očekuje prvi meč, ponovo na gostujućem parketu, ali ja sam ubeđen da smo u stanju da pokažemo i bolju igru nego u Zagrebu i da ćemo napraviti još jedan korak napred", naglasio je Gagić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke