Vreme je da Efes konačno padne u Beogradu!

Autor: Boban Filipović
petak 08.12.2017.
12:58
Izvor: Sportske.net

Zvezda je prošle sedmice u Madridu dokazala da je kadra da bude jača i od loše tradicije, pa zašto to ne bi bio slučaj i večeras.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Istorija veli da je Efes izgubio od Zvezde na tlu Srbije samo jedanput i to se nije desilo u Beogradu.

Zbog zauzetosti 'Arene' i 'Pionira' poslednje sedmice februara prošle godine, crveno-beli su bili primirani da ugsoste Efes u vršačkom 'Milenijumu'.

Sećate se toga sigurno, tenis je umešao prste i "proterao" Zvezdu iz 'Hrama košarke' koji odnedavno i sam nosi ime po cu jugosloveske košarke prof. Aleksandru Nikoliću.


Iako je igrala u hali koja nije njen domaći teren, Zvezda je tada uspela da savalda Efes rezultatom 91:72 i to je jedina pobeda crveno-belih nad ovih turskim klubom u Evroligi.

Podsetimo je prošle sezone upravo Efes prekinuo Zvezdinu strašnu seriju pobeda i može se reći da je poraz u Beogradu (72:86) s početka februara ove godine dosta kumovao što šampion Srbije nije uspeo da se plasira u četvrtfinale.

Crvena zvezda i Efes su do sada pet put delili megdan u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi, skor je 5/1 u korist Turaka.

Osim pomenuta dva duela iz prošle i pretprošle sezone, bio je još jedan u kom su crveno-beli bili domaćini. Novembra meseca 1998. godine Efes je slavio u Beogradu sa pola koša - 71:72.

U večerašnji meč oba tima ulaze sa skorom 3-7, biće emocija zbog povratka Vladimira Štimaca u 'Pionir', najkorisniji igrač Efesa u dosadašnjem toku sezone ne krije da mu neće biti svejedno protiv kluba koji mu je u srcu.


Košarkašima će vetar u leđa biti i veliki uspeh fudbalera,očekuje se da 'Delije' ispune 'Pionir' po poslednjeg mesta. Početak utakmice je zakazan za 19h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke