Vreme čuda - Harden napravio najbolji tripl-dabl u istoriji košarke, šampion zaleđen na -30!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 31.01.2018.
09:29
Izvor: Sportske.net

Džejms Harden je od noćas u svim istorijskim knjigama igre pod obručima. Ono što se dogodili Golden Stejtu zaista je za nevericu. Denveru malo falilo za veliko iznenađenje, Lov slomio ruku!

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Novi tesan poraz Nagetsa, posle Bostona, izgubili su od Sparsa, pobeda im je iskliznula iz ruku. Trojkom Mareja stigli su -2, onda je Deni Grin promašio na drugoj strani, pa su Nagetsi imali šut za pobedu. Ipak, Vil Barton nije imao sreće, lopta se nećkala i na kraju je pobeda ostala u Teksasu. Bilo je uzbudljivo i tokom meča, timovi su se smenjivali u vođstvu, ovo je 11. trijumf Sparsa kod kuće protiv ekipe iz Kolorada.

Ako je Jokiću za utehu, sa ovom asistencijom će među top 10 poteza večeri.


Jokić je ubacio 13 poena, imao 7 skokova i 8 asistencija, izgubio je pet lopti. Na drugoj strani, Olrdidž sjajan sa 30 poena, San Antonio je imao 50% šuta.

Junak večeri je svakako Džejms Harden. "Bradonja" je odigrao najbolju partiju u karijeri, 60 poena, 11 asistencija, 10 skokova. Ovo je istorija, nikome nije uspelo da postigne 60 poena i napravi tripl-dabl. Uz to, ovo je i rekord Hjustona u broju poena jednog igrača, Kalvin Marfi je dao 57 još 1979. Orlando je bio nemoćan u finišu, Harden je podigao publiku na noge kada je preko Hezone uz faul pogodio trojku, realizovao bacanje i stigao do 60. poena u meču. To je bio i kraj, Roketsi su prelomili utakmicu.

Damijen Lilard je ubacio 28 poena Klipersima, Portland se gostio na Pacifiku. Domaćin je počeo život bez Blejka Grifina, Teo je dao 9 poena, imao 5 skokova i 3 asistencije. Bobi još nema pravo da detuje, kao ni Bredli, ni Haris.

Iznenađenje večeri u Juti, Voriorsi su izgubili sa 30 razlike od "Džezera". Rasturio ih je Riki Rubio sa 23 poena i 11 asistencija, Kari i Durant su očajno šutirali, ovo je naravno najgori potaz u sezoni za šampiona. Šta se dogodilo? Dok Golden Stejt nije mogao da pogodio ništa, Juta je imala blizu 60% šuta.

Novi poraz Klivlenda i to od Detroita koji je bio desetkovan usled trampe. Ali petorka Pistonsa je razbila favorizovane goste, Iš Smit je bio najneefikasniji od startera domaćih sa 19 poena. Stenli Džonson je ubacio 26, Dramond uz 21 poen imao 22 skoka. Grifin nije još debitovao, a da stvar bude još gora, po Klivlend pobrinuo se Kevin Lov. Slomio je ruku nakon nekoliko minuta što je šokiralo tim. Sigurno da će u narednih par meseci Lov biti van terena.

Sezonu je završio i Kazins, pa Pelikansi već osećaju posledice, Sakramento je odneo pobedu iz Nju Orleansa, Kosta Kufos je uz 17 poena imao isto toliko skokova, Bogdanović dodao 7 kao starter u još jednoj slaboj predstavi. Ovo je drugi put u sezoni da Sakramento dobija Pelikanse u gostima.

Minesota je izgubila u Kanadi, Batler je ubacio 25 poena, Bjelica bez promašaja, pet porna, šutnuo je samo jednu trojku i dva bacanja. Imao je i pet skokova u noći u kojoj su "Vukovi" pokazali stare boljke, izgubili su dvocifrenu prednost u nastavku, šutirali loše u drugom poluvremenu pa nisu mogli da računaju na iznenađenje, protiv, uz San Antonio, najboljeg domaćeg tima u ligi. I Minesota je izgleda domaća ekipa, u gostima imaju 1-8 u januaru, ali su dobili svih osam mečeva kod kuće, pa je skor u prvom mesecu nove godine ipak pozitivan.

De Rozan je ubacio 23 poena za Kanađane, Valančunas dao 18, imao i 11 skokova, Litvanac je u odličnoj formi.

Gradski derbi pripao je Niksima, Enes Kanter je uz 20 poena imao i 20 skokova, Porzingis ubacio 28 Netsima, pa je Njujok počistio Bruklin ove sezone, četiri meča, četiri pobede.

Vašington je tukao Oklahomu i to bez Džona Vola. Bredli Bil je ubacio 21 poen, Oto Porter 25, oba tima su loše šutirala, Vestbruk se ispromašivao, prošle nedelje je Vizardsima ubacio 46 poena. Sada je stao na 13, a sjajno ga je čuvao Tomas Satoranski koji je menjao Vola. Tander je prekinuo seriju od osam pobeda.

Rezultati:

LA Klipers - Portland 96:104
Juta - Golden Stejt 129:99
San Antonio - Denver 106:104
Hjuston - Orlando 114:107
Detroit - Klivlend 125:114
Nju Orleans - Sakramento 103:114
Toronto - Minesota 109:104
Njujork - Bruklin 111:95
Vašington - Oklahoma 102:96

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Wednesday, 31.01.2018
15:06
avatar
Vesely
Wednesday, 31.01.2018
12:52

Jadna li je ta ekipa gde dve utakmice zaredom onaj sivonja Barton uzima šut za pobedu. Verovatno ima najskromniju inteligenciju u timu, ali zbog te neobične nametljivosti postaje lider tima. Dobro za njega, ali užasno za tim. Jooj kako bi Jokiću leg'o San Antonio. Uz Grega Popoviča i Evropljane uklopio bi se za 5 minuta u timu.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 31.01.2018
11:51

Donovan i Rubio pregazili Warriorse . Ko bi rekao da ce posle odlaska Hejverda , juta pronaci ova jeftino i fenomalno resenje kakvo je Donovan

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 31.01.2018
11:36

Strasan igrac,da se selio po ekipama kao neki,nauzimao bi se titula samo tako,a ovako ce postati najveca legenda Hjustona.

avatar
Goran_Ilic
Wednesday, 31.01.2018
11:07

Impresivno,bravo za tata Bradu (Y)

avatar
Wednesday, 31.01.2018
10:32

Da li ti mozes da shvatis da se igrac ne preziva tako?