Voriorsi u neverici, Jokić postaje deo brutalnog tandema!

Autor: Nikola Miloradović
subota 02.02.2019.
21:52
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt bi dobio veoma ozbiljnog konkurenta u borbi za titulu.

Beta/AP Photo/Michael Wyke
Beta/AP Photo/Michael Wyke

Povezane vesti

Nikola Jokić je postao pravi lider Denver Nagetsa, njegove sjajne partije ove sezone krunisane su i pozivom koji je dobio na Ol-star.

Igra srpski centar neverovatno, stigao je do 24. tripl-dabla u karijeri pre koje veče, sinoć mi je jedna asistencija nedostajala za 25. U ovom parametru je kroz istoriju od centara samo Vilt Čemberlejn bolji od "Džokera", što dovoljno govori o tome koliko Jokić ustvari dominira u najjačoj ligi na svetu.

Denver na njegovim krilima igra sjajnu košarku ove sezone, drugi su na nikad jačem Zapadu, a uprava franšize iz Kolorada je izgleda shvatila da imaju šansu za prsten.

Naime, prema izveštajima iz SAD, Nikola Jokić bi mogao da postane deo jednog od najboljih centarskih tandema u istoriji NBA lige, kako su se Denver Nagetsi uključili u trku za Entonija Dejvisa!

"Obrva" je zatražio trejd, Lejkersi se navode kao njegova prva želja, ali ponuda koju su "Jezeraši" poslali nije zadovoljila čelnike Nju Orleansa.

Dejvisa bi u svojim redovima da vide i Niksi i Reptorsi, Boston je izgleda ispao iz trke, a sada se i Denver uključio u priču i pokušaće da se do roka za trejdove (7. februar) dogovore sa upravom Pelikansa.

Jasno je da bi morali da se odreknu nekoliko bitnih igrača, još nije poznato kakvu su ponudu spremili, ali je sasvim sigurno da u njoj neće biti Jokića, pa bi u slučaju da je Pelikansi prihvate, Nagetsi dobili jedan od najjačih tandema u ligi, Nikola Jokić - Entoni Dejvis!

Zamislite taj centarski tandem, od njih ne bi bilo odbrane, bez sumnje bi mogli da bace rukavicu i Golden Stejt Voriorsima, uprkos činjenici da "Ratnici" u svojim redovima imaju tri predstavnika na predstojećem Ol-staru, kao i sjajan centarski tandem u Drejmondu Grinu i DeMarkusu Kazinsu.

Ipak, napadački potencijal Nagetsa bi sa "Obrvom" i Jokićem "probio plafon", a kako je Dejvis i među najboljim defanzivnim centrima u ligi, jasno je da ni na drugom kraju terena ne bi imali problema.

Pitanje je samo koga su spremni da se odreknu za stvaranje ovakvog tandema, verovatno bi morali da uključe u trejd Gerija Herisa ili Džamala Mareja, možda i obojicu, morali bi da se reše i Milsapa, možda i Plamlija ili Bartona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Sunday, 03.02.2019
10:53

Nema potrebe da ga dovode.

avatar
Jovan Petrovic_fb1
Sunday, 03.02.2019
01:01

Nagetsi treba da dovedu Lava i da daju za njega Lajsa i Ernangomeza. Klivlend ce dobiti dva mlada igraca. Resice se Lava koji im vise ne treba. Denveru ne trebaju ova dvojica.
Denver bi u tom slucaju mogao da se kolje sa GSW. Lav ne bi gusio Jokica. Samo bi dobili na sirini jer ima sut za 3. Jedino je pitanje da li Lav ili Milsap u prvoj postavi. Milsap zbog odbrane. Lav zbog kvaliteta.

avatar
Alex_Alfa
Sunday, 03.02.2019
01:33

Denver već ima tu širinu jer Jokić šuta prilično i precizno za 3 poena

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 03.02.2019
02:31

Lav ne ume da brani reket a Denveru treba igrac sa takvim sposobnostima ako zele da urade nesto u plej ofu.

avatar
Red blood
Saturday, 02.02.2019
23:56

Nemaju Nagetsi sta da ponude,a da im Dejvis vrati dodatnim kvalitetom.
I Marej i Barton i Heris i svi ostali spoljni igraci su jako bitni za igru Nagetsa.
Jokic,Plamli i Milsap odrzavaju balans u odnosu na spoljnu liniju i to je to..
Dajuci samo dvojicu iz spoljne linije za Dejvisa ekipa gubi na kvalitetu,pritom,Jokiceve brojke neminovno padaju i Denver je odjednom u rangu Pelikansa.
Njima ovo ne treba..
Treba da dizu i nadogradjuju ovaj tim..i za 2 ili 3 sezone mogu da bace rukavicu za NBA prsten.

avatar
CZYNWA
Sunday, 03.02.2019
00:42

Sve stoji 100posto, ali nije lako odloliti izazovu da dovedes Dejvisa. Za ekipu bi vrlo vjerovatno bilo pogubno, ali ako Porter pokaze svoj potencijal i Ajzea bude onaj stari, mogu oni daleko i bez Obrve.

avatar
Bookmaker81
Sunday, 03.02.2019
09:18

Apsolutno. Ova ekipa ima odredjenu hemiju i svacija uloga se zna. O Dejvisu ne treba trositi reci, ali s obzirom da bi Denver za njega, sigurno, morao dati dvojicu iz prve petorke(Marej, Heris, Barton) i nekoga od rezervista(Krejg, Bizli,...) mislim da im se ovo ne bi dugorocno isplatilo.

avatar
RIP-chechk
Saturday, 02.02.2019
23:42

GSW moze da izgubi titulu sledece sezone ukoliko Djurent ode iz ekipe u neki tim koji ce biti konkurent, a ovo ne dovedu neku adekvatnu zamenu nego zadrze ekipu sa nekim prosek igracem. kao dopunom ili eventualno nekim rukijem. Denver nema ekipu za prsten ne znam ko forsira i na osnovu cega, GSW ih ej razbio u onoj utakmici kad su hteli da se dokazuju. Svi vide da pola timova samo odradjuje posao za plje off, trude se ekipe tipa Sakramento Denver i ostali koji su neocekivano visoko i sada pokazuju kao da li mogu il ne. Inace Denveru treba iskustvo najvise.

avatar
CZYNWA
Saturday, 02.02.2019
23:29

Heris i jos bilo koja dva igraca osim Mareja i Jokica, plus svi pikovi sa naredne dvije ili cak tri godine. I opet je pitanje da li bi Pelikansi to prihvatili.

avatar
neme
Saturday, 02.02.2019
23:06

Klej Tompson zbog ovoga ne spava nocima a Kari i Durant pojacali trening.Sledeci put ih nece razneti 45 razlike nego samo 28.Koji tandem ispadaju u prvoj rundi plej ofa.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 02.02.2019
23:06

Dankan-Robinson?