Voriorsi? Sjajni Jokić upisao novu recku, Bjelica i Kingsi gorka pilula za Vestbruka!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 22.10.2018.
08:13
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić kao posednut, igra fantastičnu košarku, Denverov najbolji start od 2010. Sakramento iznenadio i sebe, Klipersi dobili Hjuston. Ruki Jang i Atlanta porušili sve rekorde...

EPA-EFE/MIKE NELSON
EPA-EFE/MIKE NELSON

Povezane vesti

Denver je srušio i šampiona. Pokazali su i da odbranom mogu da dobiju utakmicu, što je malo čudo, spustili su Voriorse na 98 poena. Huančo Ernangomez je blokadom na Demijanu Džonsu sačuvao pobedu za Nagetse.

Oba tima imala su probleme u cnapadu, Denver je promašio neverovatnih 18 bacanja i dobio meč u kome je trojke šutirao ispod 20%. Ne dešava se često da Golden Stejt izgubi ovakav meč, ali i oni sami su očajno šutirali.

Geri Haris je ubacio 28 poena, Jokić 23, imao 11 skokova i 6 asistencija, uz 50% šuta.

Na drugoj strani, Kari 30, Durant 20, ali iako su istopili -13 iz treće četvrtine pobeda je ostala u "Pepsi centru".

Ove tri pobede su najbolji start Denvera u deceniji, još 2009. su pobedili na prvih pet mečeva sezone, kada su ih predvodili Čonsi Bilaps i Melo Entoni.

Pao je i Hjuston, niko nije očekivao da Roketsi imaju dva poraza u prva tri meča. Posle burne utakmice sa Lejkersima, ostali su na Pacifiku, Harden je ubacio 31 poen i imao 14 asistencija, ali su Klipersi dobili meč, Montrezi Harel je odigrao odličnu utakmicu, bio adut sa klupe 17 poena, 10 skokova, 3 blokade.

Bobi je samo pet minuta proveo na parketu, dva šuta, 4 poena i skok, Teo zakucan za klupu. Posle "šaketanja" protiv Lejkersa, Kris Pol je suspendovan, to je bio hendikep za Roketse.

Veliko iznenađenje u Oklahomi, Sakramento je dobio Tander uz 26 poena razigranom Imana Šamperta. Zaboravljeno krilo Kingsa je odigrao odličnu utakmicu, ubacio četiri trojke, Bjelica se vratio u petorku, 12 poena, 5 skokova, 4 asistencije, samo jedan promašaj.



Vestbruk je odigrao prvi meč u sezoni, otvorio sa 32 poena, 10 skokova, a 2 asistencije su mu nedostajale za tripl dabl. Međutim, ostatak ekipe ga nije pratio, izuzev Pol Džordža koji je postigao 29 poena. Odbrana nikako nije funkcionisala, krajnji rezultat to govori. Sakramento je imao preko 50% šuta, veliku prednost u trećoj četvrtini, domaći su se spustili na -5, ali promašili su 11 bacanja i to je i presudilo. Badi Hild koji je dočekan aplauzom jer je igrao na koledžu u ovoj državi je pogodio ključnu trojku dva minuta pre kraja i ohladio domaću publiku.

Atlanta je uništila Klivlend u Ohaju, Trae Jong je sipao iz svih oružja, ruki je pokazao sav potencijal 35 poena, 11 skokova, Kent Bazmor je dodao 23, inače Jangov učinak je najbolji za jednog rukija od Karija i 2010. Houksi su sipali trojke, 22 su rekord franšize, a u poslednjoj četvrtini su ih dali 10, ukupno 41 poen u poslednjem periodu kada su i rešili meč. Kevin Lov 16 poena, 17 skokova, ovo će biti sezona suza za Kavse, ako nastave da igraju ovako lošu odbranu, primili su 132 poena u proseku u prethodna dva meča, a na otvaranju sezone nisu bili puno bolji, 116.

Rezultati:

LA Klipers - Hjuston 115:112
Denver - Golden Stejt 100:98
Oklahoma - Sakramento 120:131
Klivlend - Atlanta 111:133

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Susaeta
Monday, 22.10.2018
13:14

Svi favoriti izgubise, sjajan poletak Biće zanimljiva trka za plejof. Navijam za Jokaru i Denver!