Voriorsi preživeli, horor za Duranta!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 11.06.2019.
07:44
Izvor: Sportske.net

Nije gotovo, žilavi šampion po drugi put u seriji dobio preko granice, ali je to ostalo u senci onoga što se dogodilo Durantu.

Frank Gunn/The Canadian Press via AP
Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Voriorsi su preživeli, ovo je serija koju će obeležiti brejkovi, po dva puta timovi su dobijali u gostima, Toronto je noćas kod kuće propustio prvu meč loptu.

Šampion je podigao glavu, Kari je ubacio 31 poen, Tompson dodao 26. videli smo preokret na kraju, kada su Kanađani izgleda već poćeli da maštaju o tituli.

Durant se vratio na parket, ali nije dugo potrajao, posle pokušaja driblinga protiv Ibake, samo je stao i othramao ka klupi. Nije u pitanju povreda zbog koje je propustio devet mečeva, već Ahilova tetiva. Danas ćemo videti posledice, ali za njega je sezona završena. Generalni menadžer Bob Majers je zadržavao suze, od Duranta smo čuli da mu je povređena duša, po svemu sudeći moraće dugo da odsustvuje. Inače, neki od navijača Toronta su slavili kada se povredio, ali ih je dvorana nadjačala uz ovacije Durantu koji je napustio teren.

Kazins je odradio veliki posao posle povrede Duranta, dao sedam poena u nizu, pa su gosti sa prednošću otišli na odmor. Ipak u nastavku smo videli preokret, Toronto je stigao do +6, kao da su se uplašili pobede.

Grin je odigrao odlično, 10 poena, 10 skokova, 8 asistencija, u poslednjem napadu je sprečio Lovrija da pogodi za titulu.

Na kraju 106:105, i smanjena prednost Toronta na 3:2, serija se vraća na Pacifik. Videćemo hoće li šampion izboriti majstoricu u Kanadi, oni su jedini tim u istoriji koji je izgubio titulu pošto je vodio 3:1 u finalu. Da li sada mogu da vrate izgubljeno od Klivlenda?

Teško, ali sada nije nemoguće, moraće da ponovo igraju odbranu na Leonardu, da ga nateraju da greši, sinoć je ubacio 26 poena, ali uz ne baš impresivan šut, imao 12 skokova i 6 asistencija, ali izgubio pet lopti.

Kanađani su šutirali slabije nego u prethodnim utakmicama, a Voriorsi su pogodili čak 20 trojki što je rekord u NBA finalima.

Utakmica broj 6 na programu je u noći između četvrtka i petka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 11.06.2019
13:46

Pravda za Duranta, Kohi Leonarda i Lovrija!

avatar
The_Matrix
Tuesday, 11.06.2019
12:11

Retko odvratna ekipa ovi Voriorsi

avatar
Mangus
Tuesday, 11.06.2019
07:59

Steta za durenta zaista. Kao lika ga ne gotivim nesto posebno ali je odlican kosarkas.
Jedina sreca je sto ima para i najbolje lekare, da se to na najbolji nacin zaleci.

avatar
deki trbic
Tuesday, 11.06.2019
07:59

Nadam se da ce uzeti titulu 😁