Voriorsi počinju finale bez Durenta

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.05.2019.
21:17
Izvor: Sportske.net

Zvanična potvrda je stigla, Kevin Durent neće moći da pomogne saigračima u prvoj utakmici konferencijskog finala, a pod znakom pitanja je i za drugi meč.

Epa/Larry W. Smith
Epa/Larry W. Smith

Povezane vesti

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa nastavljaju borbu za odbranu šampionskog prstena duelima sa Portland Tejl Bjelzersima u okviru konferencijskog finala.

Prvi meč je na programu u noći utorak na sredu, a Voriorsi će u tom susretu biti oslabljeni neigranjen Demarkusa Kazinsa i Kevina Durenta.

Kazins je povredio kvadriceps na startu plej-ofa i postavljalo se pitanje hoće li se uopšte vratiti na parket do kraja sezone. Poslednje procene su da će možda uzeti učešće u nekoj od utakmica velikog finala, ali Stiva Kera više brine razvoj situacije oko Kevina Durenta.

Durent se povredio tokom pete utakmice polufinala plej-ofa i u početku je postojala bojazan da se radi o povredi ahilove tetive, ali je na kraju ispalo dosta bolje po zvezdu Golden Stejta.

Kevin Durent neće biti u prilici da zaigra u prvoj utakmici konferencijskog finala sa Portlandom, a naredne kontrole zakazane su za četvrtak.

Kako trenutno stoje stvari, Voriorsi će u prve dve utakmice sigurno biti bez Duranta i ostaje da se vidi hoće li se tokom finalne serije "Kej-Di" priključti ekipi.

Sve rečeno govori da će Stef Kari, Klej Tompson i Drejmond Grin porati da ponesu veliki teret na startu konferencijskog finala, a u odsustvu Kevina Durenta veći pritisak će biti i na Andreu Igudali koji plej-of igra na visokom nivou.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke