Voriorsi ne planiraju da stanu, ako ode Durent, stiže MVP kandidat!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 20.02.2019.
14:59
Izvor: Sportske.net

Osladila im se dominacija, pa su rešili da je produže.

Epa/John G. Mabanglo
Epa/John G. Mabanglo

Povezane vesti

Golden Stejt Voriorsi su osvojili dve vezane titule u NBA ligi, tri u poslednje četiri godine.

Sa Kevinom Durentom su postali potpuno dominantni, ovog leta su "paklenoj četvorci" dodali i jednog od najboljih centara lige DeMarkusa Kazinsa.

Još uvek se "Bugi" uigrava, čistili su "Ratnici" u plej-ofu minulih godina i bez njega, možemo samo da zamislimo kako će to izgledati kada se Kazins adaptira na igru čete Stiva Kera.

Ipak, izvesno je da će na leto ostati bez bivšeg centra Sakramenta i Nju Orleansa, ali bi mogli da ostanu i bez Kevina Durenta.

MVP nedavno okončane Ol-star utakmice će na leto moći da bira sredinu u kojoj želi da nastavi karijeru, ekipa iz Ouklenda bi ga rado zadržala u svojim redovima, ali postoji još primamljivih opcija za bivše krilo Oklahome.

Njujork Niksi se nameću kao validna opcija, iz "Velike jabuke" tvrde i da će Durent na leto zaigrati u "Medison Skver Gardenu", imaju prostora za dva maksimalna ugovora, a šta je njihov "kec u rukavu" pročitajte OVDE.

Prašina se podigla i nakon konverzacije između Karija Irvinga i Kevina Durenta tokom Ol-star vikenda, kada je navodno plejmejker Bostona "nagovarao" Durenta da sa njim potpiše za Nikse, jer smatra da je pravo vreme za tako nešto, a pritom najvrednija franšiza u ligi ima prostora za dva maksimalna ugovora.

Tu su naravno i nezaobilazni Lejkersi, ali i LA Klipersi, koji će takođe imati dva mesta za maksimalne ugovore.

Pred Durentom je puno opcija, u Golden Stejtu su svesni da bi mogao da ih napusti, pa su zato skovali i plan za slučaj da ode.

Naime, ukoliko bi ih Durent napustio, Golden Stejt Voriorsi bi pokušali da u svoje redove dovedu jednog od najboljih igrača lige, Janis Adetokumba.

Janis Adetokumbo

"Grik frik" je jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu, igra sjajno ove sezone, napreduje iz godine u godinu, a bio je i kapiten jedne ekipe u Ol-star utakmici, kao igrač sa najviše glasova sa Istoka.

Bio je i najefikasniji akter spektakla u Šarlotu, ali je ipak nagrada za najkorisnijeg završila u rukama Kevina Durenta, kako je njegova ekipa na kraju slavila.

Jasno je da bi prelazak Adetokumba u redove Golden Stejt Voriorsa predstavljao još jedno pomeranje granica u NBA ligi, ali je pitanje da li je tako nešto zaista izvodiljivo?

Prvo, Adetokumbo ima ugovor sa Milvoki Baksima do 2021. godine, pa bi morali da sačekaju koju sezonu kako bi ga doveli kao slobodnog igrača.

U trejd je teško poverovati, jer bi u tom slučaju Golden Stejt morao da se odrekne najverovatnije Kleja Tompsona, a možda i Drejmonda Grina, kako bi prišli blizu tome da ubede Milvoki da posluje sa njima.

Bilo kako bilo, ovu informaciju prvi je preneo novinar "ESPN-a" Mark Štajn, što je svakako znak da ima određenu težinu.

Videćemo najpre šta će odlučiti Kevin Durent, još jednom bi mnogo toga moglo da zavisi od njegove odluke, ali se čini da će dominacija Golden Stejta potrajati, kakvu god odluku Durentula da donese.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Koi si ti mene kralj
Thursday, 21.02.2019
17:05

Grk je rekao da želi da ostane u Milvokiju i ovakve priče su samo punjenje novina besmislicama koje utiču na bolju prodaju!