Voriorsi nastavili da obaraju rekorde!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 25.04.2016.
19:46
Izvor: Sportske.net

Iako je Stef Kari postigao svega 6 poena, od toga jednu trojku, ekipa aktuelnog šampiona postavila je novi NBA rekord kada su šutevi van linije za tri poena u pitanju.

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Voriorsi su deklasirali Roketse i na pragu su zatvaranja serije i odlaska u dalji tok takmičenja.

Stef Kari se povredio, pod znakom pitanja je njegovo učešće u narednom meču sa Hjustonom, a postoji i mogućnost da se do kraja sezone neće vraćati na teren.

I pored povrede koja ga je zadesila u poslednjim sekundama prvog poluvremena, Kari je imao loše veče pa je za 19 minuta, koliko je proveo na parketu u prve dve četvrtine, postigao svega šest poena.

Nije se vraćao na parket, a onda je počela rapsodija njegove ekipe. Pogađali su za tri Tompson, Grin, Iguodala pa i Herison Barns.

Na kraju je u poslednjoj četvrtini trojku postigao i Brendon Raš, a ta trojka je ujedno bila i 21. trojka Voriorsa na ovom susretu.

Taj skor Tompsona i ekipe, zvanično je i najbolji u istoriji doigravanja NBA lige.

Warriors Twitter

Dosadašnji rekord nedavno su izjednačili Klivlend Kavalirsi kada su protiv Pistonsa postigli 20 trojki, a kroz istoriju to je polazilo za rukom i Dalas Mevsima 2011. godine, kao i Sijetl Supersoniksima 1996. godine.

Klej Tompson je u obaranju rekorda učestvovao sa čak sedam trojki, Drejmond Grin je dodao četiri, Andre Iguodala tri, a Herison Barns dve.

Rekorder po broju postignutih trojki u regularnom delu sezone sa 402 uspešna šuta van linije za tri poena Stef Kari je kao što rekosmo postigao samo jednu, a isti učinak imali su i Jan Klark, Mo Spejts, Leandrinjo Barbosa i Brendon Raš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 25.04.2016
21:20

Ne razumem što se pale toliko na njihove trojke... Pored dva vanserijska trojkaša(Klej i Stef) i jednog odličnog(Drajmond) oni često imaju očajan procenat za tri, a glavna filozofija njihove igre je šutirati trojke ko lud... Kad ide za tri dobijaju, ako stane prpa... Stef je sinoć bio katastrofalan ali ib je izvadio Drajmond ali i Klej...

avatar
brekbaCh
Monday, 25.04.2016
23:11

Pa tako i Litvanci igraju otkad je sveta i veka, pa sta ? Niko se ne pali, jednostavno obaraju rekorde i to je ok da se napise kao vest.

avatar
brekbaCh
Tuesday, 26.04.2016
17:14

Tebi je vest to, meni je ovo.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Tuesday, 26.04.2016
02:02

Meni je vest kad je procenat šuta +60 ili +70%,naročito kada se radi o toliko dominantnim šuterima...