Voriorsi kao maljem, "Bradonjin" teror, čudo u Juti!

Autor: Boris Jovanović
utorak 24.03.2015.
08:13
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt se upisao u istoriju i nastavio dominaciju u "Orakl Areni". Harden ima pik na Indijanu, opet rasturio Pejserse, a ranjena Minesota je "mormonina" u Juti priredila neprijatno iznenađenje sa samo sedam igrača! Još jedna sjajna partija Nikole Mi

Beta/AP Photo/Jeff Chiu
Beta/AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti

Neravnopravna borba Golden Stejta i Vašingtona. Bila je potrebna samo jedna, treća četvrtina da lider stigne do novog ubedljivog trijumfa.

Taj deo igre su Voriorsi dobili sa 29:8, praktično su stvari tada bile i rešene, iako su Vizardsi odigrali ravnopravno prvo poluvreme.

U drugom delu je tim iz prestonice bio bez koša iz igre gotovo 11 minuta, nije ni čudo što su postigli samo 9 poena, ovo je i njihovo najslabije poluvreme u sezoni. Za Golden Stejt pobeda je istorija, imali su dve serije od po šest mečeva kod kuće, u obe su postigli perfektan učinak. Imaju skor 34-2 u šampionatu u "Orakl Areni".

Kari je ubacio 24 poena, vratio se i posle pauze Klej Tompson, Vol je na drugoj strani imao tiho veče, 11 poena, sa 5 asistencija prešao je granicu od 700 uspešnih dodavanja u karijeri.

Rockets Pacers Basketball

Hjuston je odneo pobedu iz Indijane, Harden je brojao do 44. "Bradonja" je čak 19 poena postigao u poslednjoj četvrtini, kada igra ovako Roketse je gotovo nemoguće pobediti. Dodao je i 7 asistencija, 4 skoka, 2 ukradene lopte, kada je na MVP nivou, Hjuston ima šanse protiv bilo koga. Ima pik na Indijanu u prvom meču sezone im je dao 45 poena. Pričamo o sudaru sa jednom od tvrđih odbrana lige. Ponovo je Hjuston ubacio 13 trojki, ukupno su dali 804 u sezoni, jure rekord Niksa od pre dve godine, kada je Njujork ubacio 840.

Grizzlies Knicks Basketball

Kad smo kod Njujorka, nisu ozbiljnije uspeli da se suprotstave Memfisu koju je overio u MSG plej-of. "Grizliji" su rutinski odradili posao protiv najgore ekipe u ligi, Rendolf i Gasol su iskombinovali 44 poena, Memfis je šutirao preko 50%, i čitave večeri kažnjavali greške rivala. Njujork je poveo na startu drugog poluvremena, ali je treća četvrtina završena serijom Memfisa od 18:5, stegli su odbranu, Niksi nisu imali odgovor, dali su samo 34 poena u nastavku.

Celtics Nets Basketball

Ajvan Tarner je sa tripl-dablom bio junak pobede Bostona u Bruklinu. Bek Seltiksa je ubacio 19 poena, imao 12 asistencija i 10 skokova, pa je tim uzvratio nakon par poraza koji su ih gurnuli sa osme pozicije koja znači plej of. Mnogo bolje izdanje Bostona nego u prethodnim mečevim, ovo je njihova treće pobeda u četiri meča protiv Netsa, dobili su međusobni duel na Atlantiku ove sezone. Domaćima nije pomogao ni 31 poen Bruka Lopeza, očajno igraju kod kuće ove sezone, probaće da uzvrate u Severnoj Karolini u narednom meču. Time bi učinili uslugu i Bostonu koji se vratio na osmu poziciju, preskočio Šarlot i u sredu ima važan meč protiv Majamija na domaćem terenu.

Hornets Bulls Basketball

Šarlot je izgubio u Čikagu, Džim Batler se vratio u tim posle povrede, ubacio je 19 poena, njegovi minuti nisu štetili Nikoli Mirotiću. Crnogorac je polovinu od svojih 28 poena dao u poslednjem periodu kada su Bulsi i prelomili meč. Mark Gasol je ubacio 27 poena, imao 12 skokova, Čikago se izjednačio sa Torontom na deobi trećeg mesta na Istoku. I dalje im uz Rouza, nedostaje Noa, ovo je bila veoma važna pobeda nakon lošeg izdanja za vikend u Detroitu.

Kod Hornetsa koji su pali na devetu poziciju Kemba Voker 29 poena, u drugom poluvremenu im je nedostajao Al Džeferson koji vuče povredu kolena.

Timberwolves Jazz Basketball

Iznenađenje večeri je pobeda Minesote protiv Jute. Zak Lavin je pogodio trojku za produžetak u kome su "Vukovi" dotukli domaćina. Rukiji Lavin i Vigins su kombinovali 49 poena za goste koji su desetkovani, niko nije očekivao da dobiju tek 7. meč na strani u sezoni.

Imali su sedam igrača, osim Rubija, Garneta, Pekovića nije bilo ni Kevina Martina. Na drugoj strani rame je sprečilo najboljeg igrača Jute Gordona Hejvorda da pomogne timu. Rudi Gober je imao 18 poena, 17 skokovai  6 blokada za Jutu koja nema mnogo nade za plej of, iako posle Ol-Stara ima sko 12-5.

Rezultati:

Indijana - Hjuston 100:110
Čikago - Šarlot 98:86
Njujork - Memfis 82:103
Bruklin - Boston 91:110
Juta - Minesota 104:106
Golden Stejt - Vašington 107:76

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke