Voriorsi imaju "novog Karija", MVP Janis pogađao dok mu nisu rekli da obruč nije u redu!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 05.11.2019.
08:52
Izvor: Sportske.net

Naši sem Gudurića odmarali, pobeda Voriorsa iznenađenje, Adetokumbo se šalio na svoj račin, Milvoki preslišao Minesotu. Hjuston se uozbiljio, Feniks iznenađenje sezone.

AP Photo/Jeff Chiu
AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti

U nekim drugim vremenima ovo ne bi bilo vest, ali je Golden Stejt stigao do druge pobede u šampionatu, praktično sa razvojnim timom. Iznenadili su Portland, heroj je bio momak sa Viljanove, Erik Paskala koji je ubacio 34 poena, imao 13 skokova.

Njega su Voriorsi pokupili kao 11. pika druge runde, situacija sa povredama je uticala da dobije šansu, postavio je lične rekorde noćas u San Francisku. Bio mu je 23. rođendan, proslavio ga je na najbolji način, ovo je inače prvi trijumf Voriorsa u novoj dvorani.

Lilard je brojao do 39, ali ovaj dolazak u zavičaj će želeti što pre da zaboravi. Paskal je pogađao sve, uz skandiranje "MVP", nije verovatno ni sanjao da će mu se ovo dogoditi posle sedam utakmica u NBA ligi.

Feniks je iznenađenje sezone, više nema neporaženih tukli su Filadelfiju, Devin Buker je brojao do 40. Gosti i dalje bez suspendovanog Embida, Buker je inače postao osmi najmlađi igrač u istoriji koji je prešao granicu od 6000 poena u NBA. Ima samo 23 godine, pet sezona je u ligi, noćas je bio fascinantan, sipao je sa svih pozicija, promašio samo četiri šuta cele večeri.

Milvoki je isprašio Minesotu na severu, ponovo Adetokumbo kao da se zagrejao, 34 poena, 15 skokova, 6 asistencija, Grk je sjajnu pomoć imao u Midltonu i Bledsu, odlično igra Donte DiVincencom koji je bio 17. pik prošle sezone, sinoć je uz 17 poena, imao 7 skokova. Inače meč je kasnio zbog popravke koša na Milvokijevoj strani.

"Pogađao sam na zagrevanju i to me je čudilo, bio sam srećan. A onda su mi saopštili da obruč nije u redu. Pa sam shvatio zbog čega pogađam", našalio se MVP.

Za domaćina je Vigins ubacio 25 poena, Tauns je izdržao još jedan meč suspenzije zbog tuče sa Embidom.

Hjuston se iskupio za poslednja posrtanja, ponovo su preko 50%, Harden je u Memfisu spakovao 44 poena, imao 10 skokova i 6 asistencija, imao je višak lopti, D'Antoni je odmarao Vestbruka.

Gudurić je igrao 17 minuta, ubacio samo 4 poena, izgubio 3 lopte. Utakmica je bila izjednačena do poslednje četvrtine, a onda je objektivno mnogo kvalitetniji Hjuston dodao gas i odneo pobedu iz Tenesija.

Kajri Irving je ubacio 39 poena, Brendon Ingram 40 na drugoj strani, ali pobeda je ostala u Bruklinu. Netsi su slavili bili su na putu da prokockaju +20, ali na kraju su sačuvali treći trijumf u sezoni.

Čak 24 skoka, uz 15 poena, imao je Andre Dramond, ali i dalje nema Grifina i Redži Džeksona, nije bilo ni Rouza. Pistonsi su pali protiv slabog Vašingtona. Doduše Vizardsi imaju skor 2-4, jasno da bez Vola teško mogu da računaju na plej of ove sezone, ali, uz Bredlija Bila, 22 poena, igrači poput Brajanta, Bonge, Japanca Hašimure odrađuju posao. Bertans je ubacio tri trojke...

Rezultati:

Vašington - Detroit 115:99
Bruklin - Njujork 135:125
Memfis - Hjuston 100:107
Minesota - Milvoki 106:134
Feniks - Filadelfija 114:109
Golden Stejt - Portland 127:118

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke