Volters zatečen, Lazić zna kako je Makabi postavio neslavni rekord!

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.12.2016.
23:35
Izvor: Beta

Izraelski Makabi ušao je u istoriju Evrolige kao prvi klub koji nije izveo nijedno slobodno bacanje na jednoj utakmici, a evo šta su na to imali da kažu izabranici Dejana Radonjića.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde rekli su da njihova ekipa svaku utakmicu treba da igra na način kako je to radila u večerašnjoj pobedi nad Makabijem.

Crvena zvezda je ubedljivo sa 83:58 savladala Makabi i posle 12. kola Evrolige ima pet pobeda i sedam poraza.

"Ovo je pravi način na koji treba da igramo, ovako treba da nastavimo i biće sve kako treba. Ovako velika pobede će nam mnogo značiti za samopouzdanje", rekao je Marko Gudurić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Marko Gudurić je naveo da je pobeda veoma bitna, ali da nije očekivao tako ubedljiv trijumf.

"Pobeda je veoma bitna i potpuno zaslužena, iako je razlika bila neočekivana. Sve vreme smo držali razliku, nismo dozvolili pad", kazao je Gudurić.

Kada je reč o njegovom zdravstvenom stanju, Gudurić je rekao da je "okej" i da će sve biti dobro.

Branko Lazić je naveo da je pobeda "morala da dođe" posle serije poraza u Evroligi.

"Ova pobeda je morala da dođe posle serije poraza. Rezultat je bio realan jer smo timski igrali veoma dobro, kako igramo od početka sezone", kazao je Lazić.

Prema njegovim rečima, ekipu čeka teško gostovanje protiv MZT-a u Skoplju i da tek posle toga može da se razmišlja o narednom protivniku u Evroligi.

"Idemo utakmicu po utakmicu, sledi MZT, veoma teško gostovanje, ali ćemo dati sve od sebe da nastavimo pobednički niz. Što se tiče Evrolige, pokušaćemo da zabeležimo još neku pobedu do kraja decembra", kazao je Lazić.

Upitan da kaže mišljenje o tome što Makabi nije izveo nijedno slobodno bacanje, čime je postavljen negativni rekord Evrolige, Brano Lazić je rekao: "To znači da smo pametno pravili faulove".

Američki plejmejker Nejt Volters rekao je da je energija njegove ekipe bila presudna za ubedljivu pobedu.

Nejt Volters
Beta/BranislavBožić/Ds

"Pobeda nam je bila baš potrebna i zbog toga smo sa velikom energijom izašli na parket, baš smo jak tim. Igrali smo baš dobro, rano ih izbacili iz utakmice", rekao je Volters.

On je pohvalio navijače crveno-belih, za koje je rekao da su timu dali dodatnu energiju i istakao da je bilo zabavno igrati u takvoj atmosferi.

Voltersa je iznenadio podatak da Makabi nije izveo nijedno slobodno bacanje. On je rekao da je to prva utakmica koju je igrao, a da neka ekipa nije izvela slobodno bacanje.

Centar crveno-belih Ognjen Kuzmić rekao je da je odbrana presudila.

"Od početka smo igrali odlično, posebno u odbrani, a baš je odbrana presudila u ostatku meča i bilo je tako kako je bilo. Trudićemo se da što veći broj utakmica igramo na ovom nivou, iako će biti teško to postignuti", rekao je Kuzmić.

Zvezda će u sledećem kolu Evrolige gostovati Olimpijakosu u Atini sledećeg utorka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke