Vlade Đurović za preporod "Klonfera"!

Autor: Boban Filipović
subota 07.10.2017.
19:02
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Iskusni košarkaški trener je pristao da preuzme funciku predsednika posrdnulog giganta OKK Beograda.

okkbeograd.rs
okkbeograd.rs

Povezane vesti

U intervju za 'Večernje novosti' Đurović je istakao da je ljubav presudila da uđe u ovu priču.

"U ovom klubu sam počeo da igram sa 14 godina. Sa 25 sam video da neću biti vrhunski košarkaš i baš u OKK Beograd sam postao trener. Oni su me stipendirali i ovo je zapravo moja druga kuća. Posle 26 promenjenih klubova i 13 zemalja, vratio sam se prvoj ljubavi." kaže Đurović-

Ističe da je odluku doneo bez mnogo razmišljanja.

"Kada je preminuo bivši prvi čovek Dejan Dimitrijević, koji je čudima održavao ovaj klub u Prvoj ligi, pozvali su me da održim govor na sahrani. Tu je bilo mnogo igrača i trenera koji su mene videli kao jedino rešenje na toj poziciji. Zoran Radović mi je odmah rekao da ja moram to da preuzmem. Nisam ni sam znao kako, s obzirom na to da nisam ni političar, ni diplomata."
rekao je iskusni stručnjak.

Od trenutka od kada je seo u fotelju prošlo je nešto više od mesec dana i prvi utisak mu je da mu posao ide bolje no što se nadao.

"Idem po sastancima, obilazim dvorane, idem u KSS. Manje dugove smo vratili, uspeli smo da registrujemo igrače. Otvorili smo akademiju za decu i definitivno smo prevazišli očekivanja u prvom periodu. Moram da priznam da nikada više nisam radio. Lakše je biti i igrač i trener, ali to ne znaš dok ne probaš sve. Ja sam po vokaciji trener, a ovde moram da imam mnogo širu sliku."
preneo je Đurović svoja iskustva u novoj ulozi.

Kaže da je cilj da se sačuva prvoligaški statrus.

"Svima nama je bitno da se klub održi u Prvoj ligi i ne samo da se tu održi, već da postane stabilan prvoligaš. Ne očekujemo da se desi čudo preko noći, ali staćemo na noge. Nismo stavili nikakav imperativ pred igrače. Želimo da se stabilizujemo finansijski i da popravimo odnose sa ligom. Moramo da stvaramo asove, jer nemamo novca da ih dovodimo."
ističe ovaj 'stari lisac' i dodaje da će, iako je sada predsednik kluba, pronađe vreme i da vodi treninge.

"Treneri rade po mom programu, ali obećao sam da ću određene treninge držati ja. Tako da roditelji polaznika akademije znaju da bar dva puta nedeljno deca rade pod mojom komandom." zaključio je Vlade Đurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Saturday, 07.10.2017
19:31

Gigant! U svakom smislu. Puna podrska Durovicu za rudarski posao koji ga ceka. Vrati klonfere gde im je i mesto, u sami vrh.