Više nije vest, Vučević razbija! "Bradonja" učinio gotovo nemoguće i izgubio!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 27.11.2018.
08:53
Izvor: Sportske.net

Orlando ostao bez daha u finišu protiv šampiona, ali Nikola Vučević je u životnoj formi. Harden sipao, nije mu prvi put da na ovakav način završi meč u kome je bio i najbolji i najgori, na neki način...

EPA-EFE/LARRY W. SMITH
EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Ni Nikola Vučević nije svemoguć. Orlando je pokazao zube u "Orakl Areni", ali ostali su bez daha u poslednjoj četvrtini. Crnogorac je ubacio ponovo 30 poena, imao 12 skokova i 6 asistencija, ipak, na drugoj strani Durant je broja do 49.

Tek u poslednjih stotinak sekundi Voriorsi su prelomili, Durant je serijom poena odveo tim do pobede. On je perfekcionista, mogao je više promašio je nekoliko šuteva koje obično pogađa, ali svejedno, pobeda je ostala u Kaliforniji.

Orlando je imao veliku prednost na poluvremenu, 17 razlike, ali umor je učinio svoje. Ovo je bila šansa, inače Medžik nije pobedio Voriorse punih šest godina.

Indijana je rasturila Jutu, spustila ih na 88 poena i pokazala da "Džezeri" igraju sa velikim oscilacijama ove sezone. Sabonis opet odličan sa 13 poena, 10 skokova, 6 asistencija, vratio se Majls Tarner, promašio samo jedan šut, Pejsersi su i dalje bez povređenog lidera Oladipa.

Juta je u drugom delu postigla 41 poen, loše su šutirali, za razliku od rivala koji je imao najbolje procente u sezoni.

San Antonio je nekako izvukao pobedu u Čikagu, LaMarkus Oldridž je ubacio 11 od 20 poena u poslednjoj četvrtini, Bulsi su imali dve šanse u poslednjem napadu, ali je pobeda otišla u Teksas.

Entoni Dejvis se vratio, ali to nije pomoglo Pelikansima. Boston je konačno odigrao kako može nakon serije razočaravajućij partija, Kajri je dominirao na jugo, 26 poena, 10 asistencija, po 5 skokova i ukradenih lopti. "Obrva" je ubacio 27 poena, imao 16 skokova, Nikola Mirotić pogodio šest trojki, ukupno 25 poena, ali iako su se spustili na -7 u jednom trenutku Pelikansi nisu uspeli da izbegnu peti poraz u nizu. Napravili su čak 2 greške, poklonili rivalu 32 poena, previše da bi mogli da pomisle na trijumf.

Kemba Voker se ispromašivao, meč završio sa 21 poenom, ali očajnim procentima, no Šarlot je dobio Milvoki. Hornetsi su veliku pomoć na obe strane terena dobili od Kida-Džilkrajsta koji se vratio nakon šest mečeva, uspeli su da limitiraju Bakse na 40 poena u reketu, to je odlučilo. Na drugoj strani Adetokumbo 20 poena, 13 skokova, Grku je asistencija nedostajala za tripl-dabl. Ponovo je oporavljeni Toni Parker pogodio dva šuta u finišu kada su se gosti spustili na dva poseda, on je zaista suvo zlato za ovaj tim...

Ni 54 poena nisu bila dovoljna da Harden napusti prestonicu kao pobednik. Imao je i 13 asistencija, ali je Vašington nakon produžetka slavio protiv Roketsa koji su opet ispod 50%. Džon Vol je ubacio 36 poena, najviše u sezoni, Oto Porter je pogodio prvi šut u produžetku, i posle se Vizardsi nisu osvrtali. Harden je stao u finišu, a zanimljivo da je napravio 11 grešaka, pa možemo reći da je napravio "tripl-dabl", onaj svoj čuveni, kada ima dvocifren broj grešaka. Jasno samo pozitivne stvari se računaju u "tripl-dabl" ali Harden i Vestbruk su umeli već ovo da naprave, Lebron je otišao i dalje, on je uz stvarni tripl dabl ima dvocifreni broj izgubljenih lopti.

Rezultati:

Golden Stejt - Orlando 116:110
Juta - Indijana 88:121
Čikago - San Antonio 107:108
Nju Orleans - Boston 107:124
Šarlot - Milvoki 110:107
Vašington - Hjuston 135:131 pr.
Klivlend - Minesota 95:102

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Coole
Tuesday, 27.11.2018
10:14

Vucevic najbolji igrac sa prostora ex-yu trenutno.

avatar
ISTINA BOLI
Tuesday, 27.11.2018
10:13

Vucevic razbija iz 2 razloga,prvi je sto sigurno uprava zahteva da uzima koliko god treba suteva,kako bi nabacio lepe brojke,a druga je sto i sam shvata,da ako pokida ovu sezonu,da ce sledece dobiti ugovor u nekoj raspaloj fransizi,tipa Atlanta,za 5 godina fazon 140m i cim potpise,to je to od njega.

avatar
MALI PLAVI
Tuesday, 27.11.2018
15:27

Moguće da si u pravu, ali on je i prethodnih godina imao veoma dobre brojke.