Više nije tajna - Zvezdi je rekao ''NE'' zbog Partizana!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.03.2017.
09:23
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Snažni centar otkrio zanimljiv detalj iz svoje karijere. Kako bi se ona razvijala da je prihvatio Zvezdin poziv?

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Veliku pažnju javnosti juče je izazvala vest da je Ratko Varda odlučio da stavi tačku na profesionalnu igračku karijeru.

Svoju odluku je obeležio na zanimljiv način (opširnije OVDE), a u izjavi ''Novostima'' tim povodom osvrnuo se i na neke detalje iz svoje karijere koji će mu ostati dugo u sećanju.

Jedan od njih je i ponuda koju je svojevremeno dobio iz Crvene zvezde, ali koju je odbio zbog privrženosti Partizanu, gde je i započeo seniorsku karijeru sredinom devedesetih.

''Pa, ja sam dete Partizana, uvek sam navijao za Partizan! Još se sećam prvih odigranih derbija. Imao sam želju da u crno-belom dresu i završim karijeru. Nažalost, to se nije desilo. Želeo me je Pešić, razgovarali smo. Ali, znate kako je ovde, preveliko je rivalstvo, veće od sporta...'', izjavio je Varda.

Tokom karijere je promenio dvadesetak klubova u proteklih dvadesetak godina, a može da se ponosi i činjencom da je svojevremeno bio i član NBA ligaša Detroita. Otkrio je i zbog čega se tamo nije duže zadržao.


''Žao mi je što nisam rođen malo kasnije. Kad sam stigao Pistonse, sačekala me je neverovatna unutrašnja linija. Najbolji evropski centar Rebrača, zatim Ben Valas, Kori Aleksander...

Bilo mi je teško da sedim na klupi, a hteo sam da igram. Rano smo ostali bez oca, majka nas je 'podigla'. Bila su teška vremena devedesetih, samim tim nisam imao ni u koga poverenje, pa nisam prihvatao savete'', istakao je Varda.

Ponosan je i na period proveden u Megi pre par godina, kada je bio ubedljivo najstariji igrač među klincima koje je predvodio Nikola Jokić.


''Uživao sam igrajući sa Jokićem i ostalim neverovatnim klincima koji su budućnost naše košarke'', poručio je Varda.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Wednesday, 08.03.2017
14:27
avatar
Baxter Stockman
Wednesday, 08.03.2017
12:00

Legenda Srpske kosarke.

avatar
Anderton
Wednesday, 08.03.2017
11:34

Solidna karijera, a i setimo se boksa u Kranju :D...ljudino hvala ti za sve.