Više nema kockanja - Zvezdo, ovo moraš da dobiješ! (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.12.2018.
10:22
Izvor: Sportske.net

Četiri poraza na poslednjih pet mečeva u Evrokupu ozbiljno su doveli u pitanje Zvezdin plasman u Top 16 fazu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Dva kluba su kolo pre kraja obezbedila plasman u Top 16 fazu Evrokupa iz Grupe A u kojoj se nalazi i šampion Srbije.

Monako je sa skorom 6-2 overio mesto u drugoj rundi posle osam mečeva, dok je Andora i pored jučerašnjeg poraza u Ulmu prošla dalje.

Za dve preostale karte u Grupi A boriće se četiri tima, s tim što je Crvena zvezda mt:s u nešto povoljnijem položaju u odnosu na Ulm (4-5), Brešu (3-5) i Galatasaraj (3-5).

Crveno-beli drže sudbinu u svojim rukama. Pobeda nad Brešom bilo kojom razlikom i poraz Galatasaraja od Monaka značio bi da su izabranici Milana Tomića kolo pre kraja obezbedili plasman u Top 16 fazu.

Zvezdi bi pobeda nad Brešom trebalo da bude dovoljna čak i u slučaju da Galatasaraj slavi na gostovanju Monaku, ali bi u tom slučaju postojala teoretska verovatnoća da crveno-beli dožive neku vrstu debakla u Istanbulu pa da uz trijumf Ulma nad Brešom turski i nemački predstavnik budu ispred šampiona Srbije u potencijalnom krugu.

Realno je ipak da Zvezda usled ubedljivog trijumfa nad Galatom (87:57) bude u prednosti u toj situaciji, ali nema ni potrebe ići tako daleko.

Breša je prvi tim koji je dobio Crvenu zvezdu mt:s u ovogodišnjem izdanju Evrokupa i to posle velikog preokreta u kojem je italijanski klub nadomestio zaostatak od 22 poena.

Ono što ne bi bilo dobro jeste da Breša i drugi put savlada crveno-bele jer bi to otvorilo sijaset novih kalkulacija u kojima bi i tim Milana Tomića imao šanse da završi ispod četvrtog mesta.

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" počinje u 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Wednesday, 12.12.2018
16:59

pa realno sto sam pisao a to je da su prerano usli u formu pa zato sada pocinju da gube u EK, dok za ABA ligu je drugacije odnosno nemaju sada teske protivnike kada nisu u formi.

avatar
barbaroga
Wednesday, 12.12.2018
11:38

Pa, ako i ovo izgubimo onda ni ne zasluzujemo da idemo dalje.

avatar
DUPLA KRUNA DUPLA R.
Wednesday, 12.12.2018
11:32

Da li igra Roberto Badjo veceras?