Virtus bi da se vrati na velika vrata

Autor: Nikola Miloradović
sreda 22.11.2017.
18:43
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Bolonje ponovo je u najvišem rangu, ali ne planira tu da se zaustavi.

Povezane vesti

Višestruki prvak Evrope, ekipa Virtus Bolonje, prethodnih godina nestala je sa elitne košarkaške scene.

Primat u Italiji preuzeo je Armani, a VItus je iz sezone u sezonu pružao sve slabije rezultate. Dotakli su dno kada su se sezone 2015/16 našli na 16. mestu italijanskog Palakanestra, pa su morali u niži rang takmičenja.

Ipak, ekspresno su se vratili u Seriju A, a ove sezone planiraju velike stvari.

Ekipu su već pojačali italijanski reprezentativci Alesandro Đentile i Pjetro Aradori, kao i dvojica Amerikanaca sa velikim evropskim iskustvom, bivši igrač Partizana Oliver Lafajet i bivši igrač madridskog Reala Makrus Sloter.

U redovima Virtusa je i mladi srpski košarkaš Danilo Petrović (18), koji je profesionalnu karijeru i počeo u Bolonji 2015. godine.

Tu se Virtus neće zaustaviti, naime, ekipa koja je trenutno 10. u italijanskoj Seriji A planira da dovede dvojicu košakaša koji su minule sezone nosili dres Barselone.

U pitanju su Tajris Rajs i Džastin Dolman.

Rajs je sezonu počeo u Barseloni B, gde održava formu, kako mu je stavljeno do znanja da Sito Alonso na njega ove sezone ne računa.

Što se tiče Dolmana, on je ostao bez ugovora u Kataloniji, da bi potom na kratko bio u Anadolu Efesu, gde je menjao povređenog Derika Brauna. Sada je i on bez ugovora, a kako prenosi "Sportando", mogao bi da ga potpiše sa Bolonjom u decembru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
el presidente
Wednesday, 22.11.2017
22:07

Kinder s pocetka 2000 jaric rigadeu ginobili smodis andersen svi preko 2 metra s klupe ih vodi Ettore Messina,bili su dominantni sve do 2002 kada ih je virtuoz igre pod obrucima Dejan Bodiroga sa Panathinaikosom za koji su tad jos igrali Diamantidis,Mulaomerovic Kutlay zaustavili u epskom finalu.

avatar
DR DRE
Thursday, 23.11.2017
09:27

Skonokini je isto igrao za njih. I nisu bili bas toliko dominantni u Italiji i Evropi u drugoj polovini 90-ih, a narocito nisu sa pocetka ovog veka i milenijuma. Na prelazu izmedju te dve decenije su osvojili po dve titule, italijanske i evropske, ipak je to tada bila ubedljivo najjaca liga u Evropi...

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Wednesday, 22.11.2017
19:48

Visestruki:-D Dva puta su bili prvaci Evrope, a ne verujem da bi bas tako lako postali prvaci i drugi put da nije bilo onog jednogodisnjeg rascepa i razdvajanja.