Vims negira optužbe: "Šest i po sati su me držali u zaključanoj svlačionici""

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 30.01.2017.
13:30
Izvor: Sportske.net

Košarkaš izraelskog Makabija iz Tel Aviva Soni Vims oglasio se zvaničnim saopštenjem nakon što se pojavila vest da mu preti suspenzija zbog odbijanja da bude podvrgnut doping testu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Izraelski mediji lansirali su u ponedeljak ujutru priču da se prvotimac Makabija Soni Vims suočava sa suspenzijom zbog toga što je odbio da se pojavi na doping testu.

Nedugo nakon što je vest obišla "Stari kontinent" Amerikanac je odlučio da se oglasi zvaničnim saopštenjem u kojem je negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

"Nikada nisam koristio bilo koju vrstu droge. Tri puta sam prošao test dok sam nastupao u NBA ligi. Ovde sam bio zaključan u svlačionici od 18 časova do 00:30 i napunio sam osam čašica mokraćom ali mi je rečeno da su razređene vodom. Potom su mi dali vodu da bismo ubrzali proces. Vest da sam koristio neku vrstu droge i odbio da budem podvrgnut testiranju su obične laži. Moj trogodišnji sin bio je prestrašen jer me je usamljen čekao na aerodromu od 21 čas do jedan sat iza ponoći. On ne govori engleski i bio je van sebe. Volim Makabi, volim njegove navijače, želim da ostanem ovde i da osvajam trofeje" poručio je Vims.

Sada ostaje da se vidi kakvi će biti izveštaji FIBA jer samo od ljudi koji su sprovodili doping test zavisi budućnost Sonija Vimsa u Makabiju.

Podsećamo da je u prošlosti bilo slučajeva da je osoblje zaduženo za doping testiranja pravilo greške koje su se kasnije obijale o glavu sportistima, pa je tako Viktor Troicki morao da pauzira jer je uradio ono što mu je rečeno od strane nadležnih osoba.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Leonardo Bonucci
Monday, 30.01.2017
21:34

Хахахахахах ау шта рече човек, трогодишњи син га сам чекао на аеродрому после утакмице? И још га правда да не зна енглески са 3 године хахахаха ово иде у изјаву године.