Vicešampioni Evrope, vreme je za buđenje - u Finskoj pobeda i ništa drugo!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 30.11.2020.
09:08
Izvor: Sportske.net

"Orlovi" ne bi smeli da dozvole još jedno neprijatno iznenađenje.--

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 18 časova igra meč četvrtog kola kvalifikacija za Eurobasket protiv Finske u Espu.

Nakon šokantnog poraza od Švajcarske, "orlovi" imaju sve veći pritisak da ostvare očekivani trijumf protiv domaće selekcije koju su već ubedljivo porazili u februaru kada je bilo 80:58.

Izabranici Igora Kokoškova su na drugom mestu grupe E sa učinkom 2-2, koliko imaju i Švajcarska i Finska, pa bi današnja pobeda značila ogroman korak napred ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2022. godine.

"Igrali smo nekoliko puta sa njima tokom poslednjih godina. Igrali smo i tokom prethodnoh 'prozora', tako da su nam dobro poznati. Do sada se nismo bavili njima jer je fokus bio na prvoj utakmici, ali ćemo se tokom današnjeg dana pripremiti. Imamo jedan dan između utakmica. Znamo da igraju kod kuće, bez publike, ali se u svojoj hali osećaju komotno i da sa navijačima ili bez navijača imaju prednost domaćeg terena"
, izjavio je selektor Srbije Igor Kokoškov.

Plasman na Eurobasket iz naše grupe obezbediće dve najbolje plasirane reprezentacije ne računajući Gruziju koja se automatski kvalifikovala kao domaćin.

Srbija kao aktuelni vicešampion Evrope veliki je favorit protiv domaće ekipe, ali to će morati da pokaže i na terenu.

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Monday, 30.11.2020
17:15

Ako rade meNfis enbiej zaq*ac igra kao juce, necemo ni na EP da odemo. Zabraniti onom coveku da se bavi kosarkom, najveca prevara ikad.