Vestbruku rekord i suspenzija, poklon za Seltikse, Dankana boli glava od računica!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 13.04.2015.
08:55
Izvor: Sportske.net

Rasel Vestbruk centralna figura meča u Indijani, plej of sve dalje za Tander. Tim Dankan razbijao glavu, pa poslao poruku Toniju Parkeru, Boston veliki dobitnik večeri!

Beta/AP Photo/Alonzo Adams
Beta/AP Photo/Alonzo Adams

Povezane vesti

Vestbruk je učinio sve da sačuva šansu Oklahomi u plej ofu. Plej Tandera je noćas u Indijani brojao do 54, nije vredelo. Osim poraza, Vestbruk je zaradio i 16. tehničku grešku u sezoni, mogao bi da bude suspendovan i da propusti večerašnji duel sa Portlandom.

Sjajni Vestbruk je ubacio 22 poena u prvoj četvrtini i još 20 u poslednjoj, njegov tim je uspeo da se spusti par puta na jedan posed. Si Džej Majls je međutim sa 30 poena bio ključ za petu pobedu u nizu za Indijanu. Oni su sada stigli Bruklin, ali Netsi dva meča pre kraja i dalje drže sudbinu u rukama, imaju bolji međusobni skor.

Thunder Pacers Basketball

Oklahomu su skupo koštala bacanja promašili su 17 od 28 sinoć, a i u prethodnim utakmicama nisu bili mnogo precizniji.

Pelicans Rockets Basketball

Dobre vesti za Oklahomu su stigle iz Hjustona. Roketsi su uz 30 poena Džejmsa Hardena savladali Nju Orleans. Odlučila je serija sa starta poslednje četvrtine kada su se Teksašani odlepili, odličan je bio u tim trenucima i Bruer, uz Hardena, serija 14:5 je napravila pristojnu prednost za domaćina. Dvajt Hauard je uz 19 poena imao 11 skokova. Na drugoj strani Entoni Dejvis 27, Pelikansi idu večeras u Minesotu, to je šansa da možda stignu i do odlučujuće pobede u borbi za osmo mesto sa Oklahomom. Timovi su izjednačeni, ali Pelikansi imaju bolji međusobni skor.

Mavericks Lakers Basketball

Dalas je počistio Lejkerse ove sezone, što i nije teško. Sinoć su ih dobili četvrti put i potvrdili plasman u plej of. Startovaće sa sedme pozicije, čekaju rasplet bitke za drugo mesto na Zapadu. Izvesno, to će biti i derbi prvog kola plej ofa. Sinoć su sedam Mavsa bili dvocifreni, Tajson Čendler je ubacio 20 poena, do kraja regularnog dela je ostalo da tim iz Teksasa eventualno dobije još jedan meč i završi regularnu sezonu sa 50 pobeda. Lejkersi čekaju lutriju, poslednje dve utakmice su kod kuće i na strani protiv Sakramenta, moraju da dobiju jednu da bi izbegli najgoru sezonu u istoriji, mada to ne znači puno. Imaće četvrti najgori skor u ligi i 83% šansi da biraju jednog od top pikova drafta. Inače, navijači Lejkersa su toplo pozdravili Ronda, što je deo pokušaja da ga Brajant, inače njegov blizak prijatelj, ubedi da naredne sezone igra za Lejkerse.

Suns Spurs Basketball

Sparsi su stigli do 11. pobede u nizu, lako su izašli na kraj sa Feniksom. Još jedna odlična partija Dankana, ubacio je 22 poena, imao 10 skokova, pa se šampion pomerio na drugu poziciju, imaju pola pobede više od Memfisa. Dankan je rekao da ga je bolela glava od računica oko konačnog plasmana na Zapadu i kakvi rezultati odgovaraju San Antoniju.

"Poslao sam Parkeru poruku, on sve te stvari drži u malom prstu", kaže Dankan i dodaje da je najbolje da gledaju sebe i dobiju preostale mečeve. Videli smo i rekord, Dani Grin je pogodio 191 trojku ove sezone, srušio je Čaka Persona koji je bio na vrhu večne liste trojkaša San Antonija.

Kings Nuggets Basketball

Denver nije imao popust za bivšeg trebera Džordža Karla. Kenet Farid je ubacio 30 poena, Nagetsi su slavili protiv Kingsa u meču koji nije značio ništa, oba tim završavaju sezonu u sredu. Kingsi su opet bili bez Kazinsa i Rudija Geja, kod domaćina Nurkić 2 poena, 8 skokova, Lovernj je igrao 7 minuta, maksimalno koristi šansu, 6 poena, 3 uhvaćene lopte, samo jedan promašaj iz igre.

Cavaliers Celtics Basketball

Na Istoku veliki dobitnik nedeljne večeri je Boston. Razbili su Kavse koji su odmarali startere, što su Seltiksi obilato iskoristili. Lebron i Džej Ar Smit su presedeli meč na klupi, nisu igrali ni Lov i Irving, Kavsi su drugi, ne mogu ni gore ni dole. Tako je Boston dobio neočekivani poklon, kontrolisali su meč od početka, a sigurno da će na Klivlend biti dosta povika zbog odluke da se praktično sa ovim timom preda pre početka. Indijana bi mogla da bude najglasnija u povicima.

U svakom slučaju, Seltiksi koji imaju pozitivan skor i protiv Indijane i protiv Netsa (i pobedu više) su sada blizu sedmog mesta, sva tri tima do kraja imaju dve utakmice. Ako ostane sedmi Boston će u prvom kolu igrati baš protiv Klivlenda.

Hornets Pistons Basketball

Milvoki je pobedom protiv Bruklina overio plej of. Sezonu posle 15 pobeda i najgoreg rekorda u ligi, oni su u doigravanju, za Bakse se sve promenilo, igraju odlično, a Džejson Kid je protiv bivšeg tima pokazao da je na klupi Milvokija napravio mnogo dobrih stvari. Baksi su prvi tim kome je pošlo za rukom, u poslednjih sedam godina da sezonu pošto su bili najgori u ligi uskoče u plej of. Sinoć su Bruklin spustili na 73 poena, zadržali su ih na 32% šuta, pa pobeda nije dolazila u pitanje. Sada im je ostalo da sačekaju rasplet trke za treće mesto, igraće protiv Čikaga ili Toronta.

Što se Netsa tiče, oni su sada izjednačeni na osmom mestu sa Indijanom, protiv koje imaju bolji međusobni skor. Ako dobiju oba meča do kraja, čak i da Pejsersi učine isto, Netsi će biti u plej ofu i najverovatnije kao osmi ići na Atlantu.

APTOPIX Hawks Wizards Basketball

Houksi koji su osvojili Istok su poraženi u Vašingtonu. Za Vizardse ovo je istorija, imaju najviše pobeda u sezoni još od 1979. Ovo je bila 45. pravi podvig za franšizu koja je imala malo uspeha u prošlosti. Džon Vol je ubacio 24 poena, imao 9 asistencija, njegov tim će biti peti, idu na Čikago ili Toronto, odnosno onoga ko završi kao četvrti na Istoku. Stvari su se u prestonici nazirale već posle prve četvrtine, tada je bilo +18 za domaće, prednost je rasla, Houksi su odmarali startere. Pero Antić je za 18 minuta imao 8 poena i 7 skokova.

Pistons Trail Blazers Basketball

U meču bez značaja Detroit je rasturio Šarlot. Monro i Dramond su dominirali zajedno su uhvatili 28 lopti, postigli 32 poena, Redži Džekson je promašivao, ali sakupio čak 13 asistencija. Ko zna možda je ovo bila poslednja utakmica u "Palasu" za Grega Monroa, postaje slobodni agent, videćemo šta će odlučiti tokom leta. Videćemo šta će se desiti i sa legendarnim Tajšonom Prinsom koji se u februaru vratio u klub i kome takođe ističe ugovor.

Rezultati:

Detroit - Šarlot 116:77
Milvoki - Bruklin 96:73
Boston - Klivlend 117:78
Denver - Sakramento 122:111
Indijana - Oklahoma 116:104
Vašington - Atlanta 108:99
Hjuston - Nju Orleans 121:114
San Antonio - Feniks 107:91
Lejkersi - Dalas 106:120

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke