Vestbrukova hladna osveta, šampion "razmontiran", Bobiju samo "61", kraj za Divca?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 28.03.2017.
08:59
Izvor: Sportske.net

Kad prozivaš Rasela Vestbruka obično ti se dese loše stvari. Klivlend se izblamirao, Bobiju opet mrvice, hoće li Divac izgubiti posao?

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Pre par nedelja kontroverzni Mark Kjuban je konstatovao da Rasel Vestbruk nije veliki igrač, osveta je servirana hladna.

Oklahoma je slavila u Teksasu u režiji Vestbruka koji je gotovo sam u poslednja četiri minuta izbrisao minus od 13 poena i postigao koš koji je dotukao Dalas.

Nije da je Mavsima značilo puno, neće igrati u plej-ofu, ali ovo je prva sezona od početka veka koju završavaju sa negativnim rekordom.

Vestbruk je jasno napravio tripl-dabl, 37 poena, 13 skokova, 10 asistencija, sve je bliži nestvarnom rekordu Oskara Robertsona iz 1961. Potrebna su mu još četiri u poslednjih devet mečeva kako bi ušao u istoriju.

Inače Oklahoma je sada na pobedu manje od petoplasiranih Klipsa, ali je povećala prednost nad sedmopasiranim Memfisom.

Derbi to i nije bio, San Antonio je rasturio Klivlend, zadržali su ih na 74 poena. Na bolni poraz dodajte činjenicu da je Lebron povredio lakat, da su sada izgubili prvo mesto na Istoku. Naime, sada kasne pola pobede za Seltiksima, do kraja je devet mečeva, sve igraju na Istoku, a gostovaće u Bostonu 5. aprila.

Lebronova povreda nije opasna, igraće već u četvrtak u Čikagu. Ali partija tima protiv San Antonija brone, potpuno su razbijeni, Leonard je vodio Sparse sa 25 poena, prednost je bila i +33, a klupa San Antonija je dala mnogo veći doprinos nego Klivlendova.

Memfis je pao u Sakramentu, Oklahma im je odmakla, ostaće najverovatnije sedmi, to znači ili Voriorse ili verovatnije Sparse u prvoj rundi. Doduše još je rano, desetak utakmica je do kraja, u napetom meču, Kingsi kojima utakmica nije značila ništa su slavili najviše zahvaljujući Darenu Kolisonu. Njihov plej je uz 23 poena, realizovao dva slobodna bacanja i stavio tačku. "Grizliji" su bili bez povređenog Marka Gasola.

Inače, kad smo kod Sakramenta, Vlade Divac je navodno predmet diskusije, priča se da bi Sem Hinki mogao da ga zameni na mestu prvog oprativca, a da bi proslavljeni Srbin mogao da završi na nekoj nižoj poziciji, recimo kao čovek za odnose sa igračima. Međutim prvi čovek, odnosno vlasnik Ranadiv je to negirao, mada se i dalje provlače priče o nezadovoljstvu kluba povodom načina koji je trejdovan Kazins, ali i još nekih odluka Divca.

Niksi su savladali Detroit, Porzingis je bio enigma za goste sa severa, Letonac je ubacio 25 poena. Bobi Marjanović je odigrao 61 sekundu, meč završio bez učinka. Ovo je za Pistonse četvrti poraz u nizu i sada im Majami beži utakmicu i po. Detroit je gubio od slabijih rivala, pa je teško verovati da će to nadoknaditi u finišu sezone.

Toronto je razbio Medžik, utrpali su im 131 poen, DeRozan je brojao do 36. Na drugoj strani Vučević 12 poena i 15 skokova, ovo je šesta pobeda u nizu za Reptorse koji i dalje prate Boston i Klivlend, nisu odustali od borbe za još bolju poziciju u doigravanju.

Na kraju, Juta je salvadala Pelikanse, Gobert je nastavio sa fantastičnim partijama ubacio je 20 poena, imao 19 skokova i 5 blokada. Time su se rehabilitovali za poraz od Klipersa i nastavili borbu za četvrto mesto i prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja. Posao im je bio olakšan neigranjem Kazinsa, Dejvis je ubacio 36 poena. Doduše i Juta je bila oslabljena, bez Gordona Hejvarda. Ali, ubacili su 15 trojki, to je i presudilo.

Njujork - Detroit 109:95
Toronto - Orlando 131:112
San Antonio - Klivlend 103:74
Dalas - Oklahoma 91:92
Sakramento - Memfis 91:90
Juta - Nju Orleans 108:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 28.03.2017
10:00

Ja ne znam kako neko može da kritikuje Vestbruka, i to argumentom da nabija ličnu statistiku na štetu ekipe. Ta statistika je samo plod njegove odlične igre, jer sam nosi ovu ekipu do 5. mjesta!!! Nije to 8. pa da kažeš da su jedva u plej ofu. MVP.

avatar
Blackmamba24
Tuesday, 28.03.2017
09:37
avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Tuesday, 28.03.2017
09:27

Divac dosao rasturio Sakrmento i otisaom