Vestbruk dobija idealnu pomoć?

Autor: Nikola Miloradović
petak 18.11.2016.
16:51
Izvor: Sportske.net

Oklahoma Siti Tanderi su ostali bez pomoći jednog od dva najbolja igrača franšize ove sezone, red je da se ta rupa i popuni kako potencijal ove ekipe ne bi bio izgubljen.

AP Photo/Alonzo Adams
AP Photo/Alonzo Adams

Povezane vesti

Kevin Durent je na iznenađenje velikog broja ljudi odlučio da ove sezone potpiše za Golden Stejt Vorirorse i tako se pridruži verovatno najboljem timu u ligi kako bi sebi utabao stazu ka toliko željenom prstenu.

Oklahoma je ostala bez zaštitnog lica franšize, sav teret je spao na pleća Rasela Vestrbruka.

Sjajni Vestbruk se ipak nekako snalazi, ali već nakon uvodnih desetak mečeva se vidi jasna razlika u odnosu na prošlu sezonu. Upisali su Tanderi pet poraza nakon 12 mečeva, i dalje su visoko rangirani na četvortom mestu Zapada, ali teško da će izdržati.

Moraće i Vestbruk kad tad na zasluženi odmor, ne bi valjalo i da se neko povredi, u tom slučaju Bili Donovan neće imati puno rešenja.

Doveden je Oladipo, on bi u budućnosti mogao da postane sjajan igrač, ali trenutno je miljama daleko od nivoa Kevina Durenta. Uostalom, bivši igrač Orlanda je bek, te je pozicija krila svakako ostala nerešena. Na trojci za sada igra Roberson, rezervno rešenje je Kajl Sinlger.

Ipak, u klubu su došli na ideju, spremni su da rade na angažovanju košarkaša Sakramento Kingsa.

Naime, prema navodima medija iz SAD, Rudi Gej je itekako interesantan upravi "Grmljavine" i postoji mogućnost da će u narednom periodu pokušati da dogovore trejd sa "Kraljevima".

Timberwolves Kings Basketball

Sakramentu ne cvetaju ruže ni ove sezone, za nekih mesec dana će biti jasnije imaju li nade za plej-of, ukoliko ne, Gej bi lako mogao da ide, kako bi se polako pripremao teren za naredni draft i sledeću sezonu.

Okahoma na to računa, još uvek nije jasno samo šta bi ponudili Sakramentu za uzvrat.

Bilo kako bilo, nema sumnje da bi sa košarkašem kakav je Rudi Gej Oklahoma ponovo postala konkurent za titulu.

Gej bi odmah uleteo u startnu postavu, Roberson bi se preselio na dvojku koja mu prirodna, kako bi čuvao protivničke šutere, a kakav je defanzivac pokazao je protiv Hjustona kada je Hardena sveo na 13 poena i tako nesumnjivo direktno uticao na krajnji ishod susreta i pobedu svoje ekipe.

Oladipo bi se preselio na klupu, i dalje bi imao značajne minute, o kakvom igraču se radi nema sumnje da bi bio jedan od najboljih u konkurenciji "šestih igrača lige". Predvodio bi rezervnu petorku, koja bi sa njim i Kanterom delovala prilično ozbiljno.

Sa takvom klupom i Gejom u prvoj postavi, svi bi se plašili "Grmljavine" iz Oklahome!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toni Kroos
Friday, 18.11.2016
18:07

Nije lose ali opet ostaje pitanje: Sta ce Oklahoma poslati u Sakramento? Mozda bas Robertson ili Oladipo odu u suprotnom smeru sto im onda smanjuje opcije na poziciji b.sutera/dobrog defanzivca. Ne bi me cudilo da u suprotnom smeru posalju Sabonisa,Lovernja i par pikova..

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 18.11.2016
18:05

Stvarno??? Rudy bi napravio od njih ekipu koja bi se borila za titulu? Rudy je vec 2-3 sezone na nivou nekog osrednjeg kosarkasa,a u timu je imao mozda i najboljeg asistenta,kada pored njega nije bio u stanju da povrati neku svoju formu,ne vidim kako bi je tek ovde povratio i imao veci uticaj