Veliko srce ranjenog šampiona, brejk u Kanadi!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 03.06.2019.
07:07
Izvor: Sportske.net

Voriorsi, iako bez Duranta i posle povrede Tompsona dobili 109:104 u drugom meču finalne serije.

Kyle Terada/The Canadian Press via AP, Pool
Kyle Terada/The Canadian Press via AP, Pool

Povezane vesti

Za ovo je bilo potrebno više od klase.

Ranjeni Voriorsi koji su ostali i bez Kleja Tompsona koji je ubacio 25 poena, isčupali su pobedu u Kanadi i napravili brejk.

Cilj je bio jedna pobeda u prva dva meča u gostima i do nje su stigli srčanim pristupim u drugom poluvremenu. U finišu je Dre Igodala pogodio ključnu trojku i prelomio meč. Kari je završio sa 23 poena, ali su igrači iz drugog plana izneli šampiona do možda i krucijalne pobede u ovoj borbi za prsten.

Reptorsi su kontrolisali utakmicu u prvom poluvremenu, ali nisu bili spremni za ono što obično sledi kada igrate protiv šampiona.

Golden Stejt je drugo poluvreme otvorio serijom od 18 poena, okrenuo rezultat. Domaćin je sa 10 uzastopnih poena u samom finišu sišao na jedan posed, ali nije bilo dovoljno, kada se lomilo, igrači poput Igodale, veterana Boguta i su dali ogroman doprinos pobedi.

Kazins je bio među starterima, završio sa 11 poena, 10 skokova i 6 asistencija, Drejmond Grin imao 17 poena, 10 skokova, asistencija mu je falila za četvrti tripl-dabl u nizu.

Kod domaćih Leonard 34 poena, 14 skokova, Van Flit je dodao 17, utakmica je izgubljena u trećoj četvrtini kada su promašili gotovo sve i dozvolili da rival preokrene i stigne do +13.

Golden Stejt je ostvario cilj, serija se seli u Kaliforniju, videćemo mogu li da Kanađani da vrate brejk.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke