Veliko pojačanje na vidiku - Hrvatska bi u Tokio sa NBA plejmejkerom!

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.12.2019.
19:32
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Iako su pružali katastrofalne partije u kvalifikacijama za nedavno Svetsko prvenstvo, Hrvatima naglo porasle ambicije.

Epa/Robert Ghement
Epa/Robert Ghement

Povezane vesti

Uspeli su da dobiju ulogu domaćina kvalifikacionog olimpijskog turnira, koji će se održati u Splitu, očekuje se da nastupe u najjačem sastavu, na čelu sa Bojanom Bogdanovićem, ali do kvalifikacija treba rešiti i njihov gurući problem - izbor plejmejkera.

Tamošnjoj javnosti je sve jasnije da u Hrvatskoj trenutno nema vrhunskog pleja, pa će, po svemu sudeći, Hrvati rešenje potražiti u inostranstvu.

Nedavno je as Efesa, fenomenalni Šejn Larkin govorio o mogućnosti da zaigra za Hrvatsku, ali i Tursku koja je takođe zainteresovana, a ako od njegovog angažmana ne bude ništa, Hrvati bi mogli da se okrenu NBA pojačanju, ''Ti Džej'' Mekonel iz Indijana Pejsersa, koji je prijatelj sa hrvatskim reprezentativcem Darijom Šarićem, prenose ''Sportske novosti''.

''Treba li Hrvatskoj plejmejker takvog profila, T. J. Mekonel ili neki drugi koji se sam nudi, kao Šejn Larkin? Treba nasušno. Hoće li nekome uzeti mesto? Neće. Hoće li usporiti razvoj nekog perspektivnog pleja kojeg nema?

U čemu je razlika između Amerikanca koji bi srećno i ponosno nosio hrvatski dres i Hezonje kojeg treba nagovarati, moliti i strepeti hoće li se odazvati ili će nestati na letovanju?

Bi li Rusija ili Slovenija bili evropski prvaci bez američkih pojačanja? Ne bi, premda Rusa ima nešto više od Hrvata'',
ističe se, između ostalog, u tekstu na ''Sportskim novostima''.

Mekonel ima 27 godina, od jula je član Pejsersa, a prethodno je četiri godine nosio dres Filadelfije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke