Veliki preokret Fenera u Kaunasu, Kalina blistao

Autor: Boban Filipović
petak 09.03.2018.
21:10
Izvor: Sportske.net

Šampion Evrope se sa kamatom revanširao Žalgirisu sa poraz od jesenas u Istanbulu i čekirao vizu za plej-of. Najbolja partija Nikole Kalinića ove sezone.

Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Povezane vesti

Žalgiris je mnogo bolje ušao u utakmicu, posle šest-sedam minuta igre steao dvocigrenu prednost, početkom druge deonice bilo je +12, na velikom odmoru Litvanci su imali devet poena viška, a onda se Fenerbahče probudio u nastavku.

Gosti iz Istanbula su uhvatili priključak u trećoj deonoci i u nekoliko navarata prišli na jedan posed, ali Žalgiris uspeva da zaustavi te atake i ne dozvoljava pulenima Željka Obradovića da preuzmu vođstvo. Na ulazu u poslednjih deset minuta bilo je šest poena razlike za domaći sastav (58:52).

Međutim, u poslednjoj četvrtini Fener ubacuje u "petu brzinu", dobija ovaj period igre sa 33:20 i dolazi do pobede koja ga je vinula na drugo mesto na tabeli.

Utakmica je završena rezultatom 78:85.

Điđi Datome je bio najefikasniji u taboru Fenerbahčea sa 16 poena, Kosta Slukas je ubacio 15 poena i imao pet asistencija, Jan Veseli je brojao do 13, Nikola Kalinić do 12, uz šest asistencija, po dve krađe i skoka, dvocifren je bio i Tompson sa 11 poena.

Marko Gudurić je u pobedu ugradio četiri poena, imao je isto toliko asistencija i dva skoka.

Najbolji u Žalgirisu bio je iskusni Jankunas sa 15 poena i pet skokova, Pengos je dao 14 poena, Vasilije Micić 11 uz pet asistencija i dve krađe.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke