Veliki potres, otišao Gasol, čuvajte se Voriorsi!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.02.2019.
20:13
Izvor: Sportske.net

Dosta se spekulisalo oko toga gde će završiti Mark Gasol i izgleda da smo večeras dobili konačan odgovor.

Epa/CJ Gunther
Epa/CJ Gunther

Povezane vesti

Klubovi iz najjače lige na svetu imaju još manje od sat vremena za završavanje papirologije i dogovaranje trejdova.

Svi iščekuju vesti oko Entonija Dejvisa, a za to vreme dešavaju se trejdovi koji imaju ozbiljnu težinu.

Preneli smo već da su Pelikansi poslali Nikolu Mirotića u Milvoki, a sada nam stiže informacija vezana za trejd na relaciji Toronto - Memfis!

Dobro obavešteni novinar Adrijan Vojnarovski prenosi da je trejd dogovoren i da će španski centar Mark Gasol karijeru nastaviti u Toronto Reptorsima!

Franšiza iz Toronta poslaće Grizlisima Jonasa Valančijunasa, Delona Rajta, Si-Džej Majlsa, ali i ustupiti pik druge runde na draftu 2024. godine.

Na taj način Gasol će staviti tačku na boravak u Memfisu za koji je nastupao deset i po sezona. On je od dolaska u NBA ligu nosio dres Grizlisa, a sada će sa Torontom pokušati da napadne titulu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP-chechk
Thursday, 07.02.2019
21:58

Idalje nedovoljno, ali sasvim sigurno za najjaci tim istoka.

avatar
Algebrons
Thursday, 07.02.2019
21:25

Milvoki sa Janisom i Bledson, te strašnim šuterskim korpusom oko njih (Midlton, Brogdon, Lopez, Mirotić, Iljasova...), Toronto sa Gasolom, Lenardom, Laurijem, Siakamom, Grinom... te Filadelfjia sa drugom najjačom startnom petorkom lige (Simons, Redik, Batler, Heris i Embid, plus su počeli da šire i klupu - trejd sa Hjustonom za Enisa, pominje se i Ves Metjuz), te standardni Seltiksi sa verovatno najširim rosterom u ligi. Interesantno kako se na početku sezone pominjalo da je istok slabašan, a zapad (pre)moćan, a sada je situacija takva da su 4 od 6 najjačih timova pozicionirani na istoku. Šteta za Indijanu jer je izgubila Oladipa do kraja sezone, PO na istoku bi sa njima u punom sastavu bio još interesantniji.

avatar
biTan
Friday, 08.02.2019
01:48

Haaha ,daj ne zanosi se... zapad je i sada premocan... a GS opet lagano do titule. Po meni Hjuston ima jacu petorku od File sa ,C. P. ,Harden,Gordon,Capela + jos PJ tucker ili bilo ko ... cak i Toronto i Boston imaju po meni jacu petorku.. kakav Simons i JJ redik.. u Fili samo Butler,Embid i tu i tamo sada Heris su nesto.. videces kad dodje play off,kako ce Boston ili Toronto da ih omlate...

avatar
Algebrons
Saturday, 09.02.2019
01:05

Jeste, Toronto je poznat kao vrhunska PO plej-of ekipa, naročito Lauri dominira u postsezonskim mečevima. Kakav Simons? Onaj ko ne vidi potencijal i unikatnost Bena Simonsa, bez uvrede, i ne poznaje baš puno košarku. Plej od 210cm koji je već sada DPOY potencijal, a u napadu je daleko raznovrsniji nego prošle sezone. Po meni najveći upitnik u tom Filinoj postavi je upravo Džimi Batler, jer on očito ima nekih psihičkih problema poslednje 2-3 godine. Redik je jedan od najčistijih šutera u istoriji lige i igrač koji iz noći u noć može da postigne 5-6 trojki bez da se oznoji (uz procenat šuta za 3 preko 45%). Hjustonova petorka ima Hardena, Krisa pola koji već godinama igra sa jednom nogom i koji nije 20% igrača od pre 6-7 godina, Kapelu čiji je ofanzivni potencijal ravan nuli (on poene postiže zahvaljujući kreaciji Hardena, jer ga ovaj hrani na obruču), Gordon je običan benč skorer koji ne zna šta je odbrana, a Pi Džej Taker je tenk, možda najsnažniji igrač lige, koji od ofanzivnog arsenala ima samo solidan (i ništa više od toga) spot ap šut. Iskreno, Hjuston je u ovom trenutku daleko iza svih ekipa sa istoga, rekao bih čak da je i Oklahomao ozbiljnija od njih, a razlog je taj što je Džordž možda i igrač koji se najviše napali u postsezonskim mečevima, a ove godine igra brutalno čak i u regularnom delu.

avatar
Friday, 08.02.2019
21:13

A koji si tim sa zapada naveo osim GSW i Rocketsa? Covek je gore lepo napisao da su komentari bili da je istok slab ali da se nakon ovih trejdova istok prilicno pojacao, te da sad na istoku ima 5-6 podjednako dobrih ekipa. Velika je verovatnoca da ce GSW opet da uzme titulu to niko ne spori ali da na istoku ima dobrih ekipa, realno ima!