Veliki gest Gagija Nikolića u Igokeinoj utakmici sezone

Autor: Pavle Knežević
nedelja 17.03.2019.
19:39
Izvor: Sportske.net

Trener je vodio ekipu do pobede uprkos ličnoj tragediji

ABA liga/Igokea/Nenad Vuruna
ABA liga/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Igokea je danas završila takmičenje u ABA ligi ključnom pobedom nad Zadrom 100:82, kojom je u meču sezone pobegla iz opasne zone i mogućnosti da igra u baražu. "Igosi" su takmičenje završili na osmom mestu, dok je Zadar 11. i ići će u doigravanje.

Ipak, uprkos velikoj važnosti sportskog rezultata, meč je na neki način obeležio velikanski gest trenera Dragana "Gagija" Nikolića, koji je vodio utakmicu sa klupe uprkos ličnoj tragediji. Njemu je, naime, danas umrla majka, zbog čega ga je uprava kluba oslobodila današnje dužnosti, ali on nije ostavio tim na cedilu.

Nikolić je vodio meč i predvodio tim do pobede, a posle meča se izvinio novinarima što nije pričao o utakmici.

"Ja sam došao na današnju utakmicu, iako su me, pre svega zbog njihove ljudskosti, vodeći ljudi Igokee oslobodili današnjeg meča. Meni se danas desila tragedija, preminula mi je majka, nisam baš...izvinjavam se košarkaškom auditorijumu i ABA ligi što ne komentarišem utakmicu, ali moraćete da razumete ovu situaciju.

Svakako ovu pobedu poklanjam mojoj majci Gordani Nikolić, neka joj je večna slava. Sve ostalo ćemo pričati narednih dana. Hvala svima na razumevanju i na podršci i profesionalnoj i ljudskoj. Trenutno mogu jedino o tome da pričam, sve ostalo bih voleo da o utakmici kažete vi novinari
", rekao je Nikolić posle meča.

Trener je rekao da je Igokea ispunila cilj osvajanjem Kup "Mirza Delibašić", kao i da je najbitnije da je tim izborio opstanak u ligi.

"Još jednom, izvinjavam se, razumite me. Hvala vam na svemu", rekao je Nikolić i tako zaključio pres konferenciju.

Piše: Miroslav Dragoljević

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikolaDzoni80
Monday, 18.03.2019
15:01

Gagi VELIKI SI COVEK... Moje iskreno saucesce povodom smrti majke. Neka joj je vecna slava