Veliki dižu glas - Itudis besan, CSKA najavio žalbu zbog suđenja!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.02.2018.
23:43
Izvor: Sportske.net

Panatinaikos je blizu odluke da istupi iz Evrolige, a nezadovoljstvo suđenjem večeras je javno izrazio i trener CSKA Dimitris Itudis.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Velika prašina podigla se prethodnih dana i nedelje zbog odluke Evrolige da kazni predsednik Panatinaikosa zbog toga što je na društvenim mrežama učestalo kritikovao sudije.

Sve je otišlo predaleko, Panatinaikos će održati referendum na kojem će navijači odlučivati o istupanju iz Evrolige, a izgleda da "Zeleni" nisu jednini nezadovoljni tretmanom koji imaju u elitnom takmičenju.

Nakon večerašnjeg poraza od Valensije trener CSKA Dimitris Itudis izrazio je veliko nezadovoljstvo načinom na koji su arbitri delili pravdu. Grčki stručnjak je isključen tokom meča, a na konferenciji za novinare najavio je da će "Armejci" uložiti žalbu.

"Dobro je što nisam isključen i sa ove konferencije za medije, delovalo je da jedan od sudija želi da me istera iz hale. Oni su i dalje u svlačionici a ja sam ovde, hvala Bogu. I dozvoljeno mi je da govorim", počeo je svoje izlaganje Itudis.

Valensija je slavila rezultatom 103:99 u utakmici 22. kola Evrolige.

"Valensija je dobar domaćin i dala je svoj maksimum ali mi kao klub zaslužujemo bolje suđenje. Isključen sam zato što sam podržavao svoje igrače aplauzima i terao ih da igraju bolju odbranu", rekao je Itudis i potom ustao da demonstrira šta se dogodilo.

Po povratku u Moskvu sledi video analiza i konsultacije sa predsednikom i potpredsednikom CSKA oko toga šta treba dalje činiti.

"Nakon što obavimo razgovore sa klupskim rukovodstvom i analiziramo sve detalje poslaćemo zvanični protest Evroligi zbog ovakvog nivoa suđenja. Nažalost, ovakve stvari iznosim posle utakmice sa timom koji volim i poštujem", zaključio je revoltirani Itudis.

Očigledno je da će čelnici Evrolige imati pune ruke posla do kraja sezone jer postoji mogućnost da jedan klub istupi iz takmičenja pre završetka ligaškog dela, a očigledno je da ni ostali nisu zadovoljni načinom na koji sudije dele pravdu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 09.02.2018
09:07

Da li ce se i Real zaliti na sudjenje? :-D

avatar
bagra
Friday, 09.02.2018
03:25

Uh uh, cim ne sudis za njih kuknjava, PAO isto kuka, pa koliko puta ste samolrotiv Partizana i Zvezde ukrali, o drugima da ne pricam, i jos imaju pravo da kukaju

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 09.02.2018
00:56

U fudbalu je donekle ok kada se dese greske,jer ne moze sudija svaki put videti milimetarski ofsajd,a takodje nije skroz definisano dosta stvari poput igranja rukom u 16,faulova za zuti,crveni,itd. ALI u kosarci bas ne mozes slucajno pogresiti,ako dozvolis grublju igru dozvolis je za oba kluba,ako ne,onda je sve faul,zna se sta je nameran faul,zna se za sta se dobija tehnicka.