Velika drama u Kataloniji, Pešićeva Barsa bez finala!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 10.06.2018.
21:17
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Baskonije drugi su finalista plej-ofa španske ACB lige.

Epa/Enric Fontcuberta
Epa/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Izabranici Pedra Martineza slavili su u četvrom susretu polufinalne serije sa Barselonom, oni su u "Palau Blaugrani" nakon 45 minuta košarke slavili sa 82:88 (76:76).

Vodili su gosti iz Vitorije tokom čitavog susreta. Nakon 10 minuta imali su pet poena viška, na veliku odmor su otišli sa dvostruko većim suficitom.

U trećem kvartalu Barsa je prišla i na minus od samo jednog poena, ali je Baskonija na poslednji odmor otišla sa šest poena prednosti.

Uspevaju domaći košarkaši da uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu, a nakon četiri vezana poena Klavera dolaze i do izjednačenja na 20ak sekundi do kraja.

Baskonije ne koristi naredni napad, te se otišlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta, Barsa je nastavila sa dobrom igrom, poveli su sa tri poena, držali prednost sve do sredine deonice, kada su Baski preizeli stvari u svoje ruke.

Napravili su seriju 8:0 košarkaši Baskonije, došli do komforne prednosti i na kraju do trijumfa.

Pobednički sastav je predvodio Toko Šengelija sa 22 poena i sedam skokova, pratili su ga Džening sa 14 poena, kao i Tima i Vildosa sa po 11 postignutih poena.

U ekipi Svetislava Pešića istakli su se Ertel sa 16 i Klaver sa 14 poena (7sk), pratili su ih Hanga sa 12, kao i Tomić (9sk) i Koponen sa po 11 poena.

Baskonija će u finalu igrati sa ekipom madridskog Reala, koja je u polufinalu sa 3:0 u seriji bila bolja od Gran Kanarije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke