Veličković: "Svlačionicu ne smemo da ispustimo, hemija je jako važna za rezultate"

Autor: Pavle Knežević
petak 22.12.2017.
10:10
Izvor: Sportske.net

Kapiten Partizana objasnio je za naš sajt koliko je atmosfera u ekipi bitna za rezultate, ali i kako to izgleda sada među crno-belima.

BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS/DS

Povezane vesti

Partizan nije osvojio nijedan trofej od 2014. godine. Publika u dvorani se rasipa, a ove sezone se do prošle nedelje pojavila neuobičajena napetost u Pioniru, izazvana netrpeljivošću publike prema Miroslavu Nikoliću. Ta tenzija je nestala dolaskom Nenada Čanka.

Crno-beli sada moraju da jure pobede u ABA ligi, a nekako u senci svega toga ostao je tim Partizana, o kome se mnogo manje govori nego prethodnih sezona. Kapiten Novica Veličković rekao je da svlačionica nije problem, iako se timska hemija praktično i ne pominje u javnosti.

"Dosta manje se priča o tome, to je istina, ali što se svlačionice tiče, mi se držimo", rekao je Veličković za Sportske.

Pa kako izgleda to iznutra?

"Ja sam tu najstariji i nije lagano kad svi oni imaju 18, 19, 22-23 godine. Družimo se, to nikako ne smemo da ispustimo, jer rezultate, pored terena i taktičkih zamisli, donosi i svlačionica, to jest hemija između igrača. Ja mislim da je to jedna od najbitnijih stvari u pravljenju rezultata.

Bez toga ja mislim da je jako teško. Čime god da se baviš, ako nemaš tu povezanost, ako ja kao najiskusniji ne znam šta svaki moj saigrač voli i želi da radi, sigurno da ne mogu da mu pomognem
", objašnjava on.

Koliko se oseća promena dolaskom Čanka?

"Iskreno, oseća se i stvarno se lepo radi. Problem je zgusnust raspored, umor. Nema tu vremena za odmor. Završiš utakmicu i sutra odmah trening, jer treba sve postaviti i uigrati sve zamisli koje trener ima i sprovoditi ih u delo", rekao je Veličković.

Partizan sutra dočekuje Mornar, što je utakmica koja se mora dobiti, sa čime se slaže i kapiten.

"Mi, jednostavno, moramo da uđemo u plej-of, i u svakoj utakmici moramo da idemo na pobedu, pogotovo kad igramo kod kuće. Očekujemo takav rezultat, ali da će biti lako – neće. Nismo kompletni. Treba imati oprez i s te strane.

Svi očekujemo da ćemo dobiti tu utakmicu, ali to mora da se dokaže na terenu, da svako pruži svoj maksimum. Loših ekipa nema, svako može da te dobije, tako da jednostavno treba da pokažeš ono što ja njima stalno pričam – zašto si u Partizanu i zašto si Partizan
", rekao je Veličković.

On nije igrao u utorak protiv Limoža, ali će igrati sutra. Vanja Marinković je počeo da trenira i možda će nastupiti sutra. Obrad Tomić i Marko Čakarević sigurno neće igrati, dok je nastup Strahinje Gavrilovića neizvestan.

Utakmica Partizan-Mornar igra se u subotu od 17.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke