Veličković se ''podmladio''!

Autor: Beta Beta
subota 22.02.2020.
22:28
Izvor: Beta

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je danas da se "podmladio" povratkom u reprezentaciju Srbije i istakao da je želja da ponovo zaigra za nacionalni tim bila jača od umora.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

"Posle 10 godina sam ponovo u reprezentaciji. Za mene je velika čast. Podmladio sam se. Uživam u radu sa trenerima i saigračima. Dosta je mladih, svi igraju po raznim ligama, imam saigrače iz Partizana... Ovih četiri-pet dana je stvarno bilo uživanje", rekao je Veličković novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Novinare je zanimalo i koliko je vremena prošlo od momenta kada ga je novi selektor pozvao do momenta kada je pristao da ponovo zaigra za nacionalni tim.

Naveo je da je odmah prihvatio poziv.

"Jedino čega sam se bojao je napor. Posle Kupa nikad ne znaš kako ćeš da završiš, pogotovo ja, u kakvom ću stanju biti. Velika mi je želja bila da ponovo budem u dresu reprezentacije i to je prevladalo. Dobro mi je telo odreagovalo, a imali su i razumevanja za mene, tako da sam sa zadovoljstvom prihvatio", dodao je Veličković.

Srbija je na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo slavila u gostima protiv Finske, a sutra dočekuje Gruziju u Beogradu.

"Zajedno smo četiri-pet dana i sve je nekako ubrzano. Upoznajemo se. Najbitnije je što smo protiv Finske pokazali veliku energiju i borbenost, od toga mora da se krene na svakom meču. Stručni štab radi na tome da na najbolji način skautiramo Gruziju i da sutra dobijemo taj meč. Neće biti lako... Nema u kvalifikacijama lakog protivnika, ne sme niko da se potceni", rekao je Veličković.

Na pitanje koliko je teško da se za kratko vreme sve posloži i da li tu iskusniji igrači ključni, Veličković je odgovorio: "Ključni su treneri, iskreno".

"Treba prihvatiti sve informacije što brže, igrači treba da su koncentrisani na te stvari... Stručni štab odradio odličan posao. Na njima je najveća zasluga", naveo je Veličković.

Utakmica Srbija - Gruzija igra se sutra od 17.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke