Veličković ''na gotovs'' pred Ritas: ''To je ono što ja njima pričam...''

Autor: Beta Beta
utorak 29.01.2019.
19:42
Izvor: Beta

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je danas da je je najbitnije to što njegova ekipa u poslednje dve utakmice Top16 faze Evrokupa zavisi od sebe, a ne od drugih rezultata.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Partizan će u sredu dočekati Lijetuvos ritas u petom kolu Top16 faze Evrokupa.

"Ove dve naredne utakmice u Evrokupu su lepa stvar za nas jer zavisimo od sebe, ne zavisimo od drugih rezultata. To je najbitnije. Daš maksimum i probaš da napraviš još jedan podvig", rekao je Veličković novinarima u Beogradu.

Crno-beli su posle četiri odigrana kola drugi na tabeli sa dve pobede i dva poraza, dok je litvanski tim poslednji sa skorom 1/3.

Novinare je zanimalo i kako Veličković gleda na predstojeće mečeve, odnosno šta savetuje mladjim igračima.

"Ja sam manje-više uvek imao strah od predstojeće utakmice. Taj pozitivni strah se povećavao, bio sam na gotovs u svakom momentu. To je ono što ja njima pričam - da je u velikim utakmicama najvažnije da ne izgoriš, nego da izađeš s mišlju da prvo treba da odbraniš, a posle treba da daš koš.

Odbrana svog terena, svog koša je osnova na ovim utakmicama. Odbrana pobeđuje i donosi velike stvari. Ja s njima uglavnom o tome pričam, da budu fokusirani, da daju maksimum, to je sve", rekao je Veličković.

Kapiten Partizana je istakao da se i u prvoj utakmici videlo da njegova ekipa može da igra s Ritasom.

"Mi smo i prvi meč odigrali dosta dobro. Litvanija je, pored Srbije, jedina zemlja košarke u Evropi. I tamo hala je puna, mnogo vole košarku, dosta su talentovani, ali drugačija je njihova igra u odnosu na našu, ta njihova škola... Imaju par dobrih stranaca, ali i da igraju samo sa Litvancima bili bi nezgodni", rekao je Veličković.

Plejmejker Partizana Aleksej Nikolić naveo je da njegovu ekipu čeka teška utakmica.

"Ova je i za njih i za nas veoma bitna, jer ko izgubi umanjuje šanse za prolaz dalje. Dolaze bez Satona, ali kad jedan takav igrač izostane to može da pokrene neku energiju u timu i da ekipa čak i bolje igra", rekao je Nikolić.

On je priznao da je igračima u mislima plasman u Top8.

"Za to se igra, mislim da je normalno da razmišljamo o tome. Ali, tu se više radi o fokusu na tu jednu utakmicu, ne na kalkulacije ili utakmicu s Albom posle", rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da će navijači biti vrlo važni u predstojećem meču i za njih je na kraju imao kratku poruku: "Budite što glasniji".

Utakmica će se igrati u sredu od 20.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke